Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко з японцями влаштували чайну церемонію з нагоди візиту мера Кіото

03 червня 2017 року, 14:42

Мер Києва Віталій Кличко влаштував прийом, під час якого відбулася, зокрема, і чайна церемонія, з нагоди візиту до Києва делегації міської ради Кіото на чолі з мером міста Дайсаку Кадокава.

«Раді вітати Вас у Києві. Ваш візит до столиці України саме зараз є символічним з огляду на те, що 2017-й рік оголошений роком Японії в Україні. І ми готувалися до цього. Минулого року під час мого візиту до Кіото ми домовилися про більш ефективну співпрацю наших міст-побратимів та про її конкретні напрямки на найближчу перспективу. Я вдячний японській стороні за співпрацю у сфері технологій, за культурний, освітній  і науковий обмін», – наголосив мер Києва під час зустрічі з японським колегою.

Віталій Кличко нагадав, що під час минулорічного візиту до Кіото сторони домовилися про стажування українських студентів у науковому центрі ASTEM, де займаються інноваціями, технологіями, дизайном.

«І така група  в листопаді цього року поїде до Кіото. Зокрема, це студенти Національного технічного університету України Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського. Я переконаний, що після повернення в Україну наші студенти зможуть використати отриманий досвід та реалізувати інноваційні ідеї, що успішно працюють в інших країнах», – зазначив Віталій Кличко.

Дайсаку Кадокава зазначив, що дуже радий з того, що Київ та Кіото, міста-побратими, послідовно реалізовують домовленості. «Я радий, що ми планомірно працюємо над проектом з візиту українських студентів в ASTEM, і радий, що проект реалізується. Це дуже позитивна тенденція», – сказав мер Кіото.

Віталій Кличко наголосив, що Київ зацікавлений у впровадженні новітніх технологій, і зазначив, що столиця уже має досвід реалізації успішних інфраструктурних проектів разом з урядом Японії. Це, зокрема, і реконструкція Бортницької станції аерації та модернізація вагонів київського метрополітену.

Дайсаку Кадокава подякував Віталію Кличку за прийом та увагу, з якою столична влада ставиться до розвитку дружніх відносин між Києвом та Кіото. Побратимству двох міст цього року виповнюється 46 років. Дайсаку Кадокава розповів, що сьогодні зранку прочитав лекцію у Київському університеті імені Бориса Грінченка та отримав звання почесного професора цього університету.

«Ми також розглядаємо можливість, щоб студенти університету Грінченка навчалися в японських університетах. Сподіваюся, що співробітництво Києва та Кіото буде успішно розвиватися і у сфері науки та технологій», – підкреслив мер Кіото.

Після зустрічі відбувся офіційний прийом із нагоди візиту японської делегації та днів Кіото в Києві, де для мерів міст-побратимів влаштували традиційну чайну церемонію та дегустацію суші, приготованих японським кухарем.

У неділю мери Києва та Кіото візьмуть участь у відкритті першої черги реконструйованого парку Кіото.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]