Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці відремонтують станцію метро «Святошин» та прилеглі до неї території

08 червня 2017 року, 16:19

У Києві відремонтують станцію метро «Святошин» та прилеглі до неї території. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник під час виїзної робочої наради на зазначеній станції метрополітену.

«Станція була відкрита у 1971 році і давно потребує ремонту. Це одна з найбільш навантажених станцій метрополітену, адже щодня нею користуються близько 50 тисяч пасажирів, які приїжджають на міській електричці, громадському та приміському транспорті», – сказав Микола Поворозник.

За його словами, за наявності фінансування та за умови злагодженої роботи всіх служб міста, які будуть залучені до процесу, роботи будуть завершені вже до кінця 2017 року.

«За кожну ділянку роботи визначено відповідальних, вони за тиждень напрацюють пропозиції, які включатимуть вартість проведених робіт, етапи та терміни впровадження. Так, власне на станції «Святошин» буде відремонтовано вхідну групу, замінено турнікети, виконано ремонт стін та відновлено навігацію. Біля виходів зі станції заплановано облаштувати нові зупинкові комплекси громадського транспорту. Також необхідно розробити комплексну схему з благоустрою та звільнити переходи та підходи до станції метрополітену від стихійної торгівлі. Особам, що здійснюють торгівельну діяльність, ми пропонуємо зайняти альтернативні місця для торгівлі, а саме: ринок, що розташований неподалік  від станції метро. Крім того, буде здійснено ремонт вулиць Святошинської, Жмеринської, Депутатської та заплановано відремонтувати дорожнє покриття на площі Героїв Бреста. Для маршрутних таксі буде облаштовано місце для відстою автомобілів», – розповів заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він зауважив, що при проведенні ремонтних робіт окрему увагу буде приділено облаштуванню пандусів та підйомних механізмів для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]