Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Компанія Doppelmayr вивчає можливість будівництва канатної дороги у Києві»

14 липня 2017 року, 20:37

 

Цього тижня столицю відвідало керівництво австрійської компанії Doppelmayr, яка зацікавлена побудувати у Києві канатну дорогу. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив в інтерв’ю телеканалу «Київ».

Мер зазначив, що працюючи над розвитком транспортної і туристичної інфраструктури Києва, столична влада, серед іншого, планує побудувати в центральній частині міста канатну дорогу, яка пов’яже ключові туристичні місця.

«Цього тижня до Києва приїжджали представники компанії Doppelmayr, яка є світовим лідером із будівництва канатних доріг, – зазначив Віталій Кличко. – Те, що високе керівництво приїжджає і показує зацікавленість у проекті, є дуже добрим сигналом. Упевнений, що наступної весни ми зможемо говорити про початок будівництва канатної дороги».

Окрім цього, столична влада планує оновити і київський фунікулер.

«Хочу нагадати, що у минулому році фунікулер перевіз більше одного мільйона пасажирів. Ми плануємо зробити і просторіші вагони, і кондиціонування у них. Фунікулер буде не тільки транспортним засобом, а також – одним із атракціонів, який із задоволенням відвідуватимуть багато киян і гостей нашого міста», – підкреслив Віталій Кличко.

Міський голова наголосив, що серед закордонних інвесторів є зацікавленість інвестицій в Україну та Київ зокрема.

«60% з усіх інвестицій, які були залучені минулого року в Україну, прийшли саме в наше місто. Тобто довіра є, зацікавленість є, і разом із інвесторами, які створюють робочі місця, ми змінюємо наше місто», – сказав Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]