Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столичні аптеки долучилися до програми «Доступні ліки»

07 квітня 2017 року, 13:42

 

Усі столичні аптеки забезпечені препаратами, передбаченими урядовою програмою «Доступні ліки». Про це йшлося під час інспекції київських аптек міністром Кабінету Міністрів України Олександром Саєнком і першим заступником голови КМДА Геннадієм Плісом. Посадовці задоволені виконанням програми та готові залучати до програми приватні аптечні заклади.

«Важливо, аби до проекту долучились не лише державні та комунальні, а й приватні мережі. Як тільки комерційний сегмент зрозуміє, що кошти повертаються вчасно, ми будемо мати значне розширення покриття аптек», – зазначив Олександр Саєнко.

Геннадій Пліс переконаний, що 54 аптеки КП «Фармація», які вже сьогодні готові надавати людям із серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою та діабетом 2 типу безкоштовні препарати, – це недостатньо для столиці.

«Ми повинні поширити інформацію про цю програму, донести її до людей, щоб ті, хто потребує таких ліків, скористалися нею», – наголосив перший заступник голови КМДА.

Він подякував Урядові за співпрацю та зазначив: «Сьогодні, як ніколи, столиця відчуває підтримку з боку держави, а це означає, що ті корисні починання, які ми зараз втілюємо в життя, будуть працювати для людей».

Нагадаємо, що 16 березня Кабінет Міністрів ухвалив необхідні рішення для старту програми з відшкодування вартості ліків «Доступні ліки». Вона стартувала 1 квітня та передбачає забезпечення кожного громадянина України необхідними лікарськими засобами, які покращать якість його життя та попередять важкі ускладнення хронічної хвороби. Програма «Доступні ліки» надає можливість кожному українцю отримати безкоштовно або з незначною доплатою ліки за трьома категоріями: серцево-судинні захворювання, бронхіальна астма, діабет 2 типу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]