Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Спасибко: «Архітекторами схвалено ескізний проект будівництва Меморіального комплексу пам’яті жертв голодомору в Україні»

31 липня 2017 року, 16:18

31 липня в Департаменті містобудування та архітектури під час засідання секції містобудування та архітектури архітектурно-містобудівної ради був представлений ескізний проект будівництва Меморіального комплексу пам’яті жертв голодомору в Україні на вулиці Лаврській, 3 (Печерський район). Під час обговорення члени архітектурно-містобудівної ради дійшли згоди, що архітектура музею повинна органічно вписуватися у міський простір і гармоніювати з образом історичної частини міста. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

«Спорудження Меморіального комплексу передбачалось у дві черги. У 2008-му реалізована лише перша черга  – меморіальна. А музейної немає і досі. Сьогодні ми проводимо консультативний розгляд коригування ескізного проекту. Ми розуміємо надважливість цього проекту національного значення, оскільки місія Меморіалу – говорити про безцінність людського життя та застерегти від повторення подібних масових злочинів», – підкреслив заступник голови КМДА.

Він зазначив, що споруда Музею повинна максимально вписуватися в ландшафт київських гір, оскільки проектуватиметься на території, що віднесена до буферної зони об’єкту ЮНЕСКО. Наразі Центр Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО поінформовано Міністерством культури про заплановані містобудівні перетворення, очікується відповідь.

Музей збудують відповідно до всіх сучасних канонів. Планується, що він буде знаходитися у підземній частині Пам’ятного знаку «Свіча Пам’яті», куди відвідувачі зможуть потрапити сходами. Загалом будівля Національного музею складатиметься із двох частин: музею Голодомору та виставкового центру, де будуть проходити виставки експозицій. Комплекс надаватиме максимально повну інформацію про цю трагічну сторінку історії нашої держави.

«Профільні спеціалісти містобудівної ради схвалюють роботу проектної організації. Вона зроблена якісно та професійно. Проектант має дослухатись до зауважень і розпочинати відпрацювання погоджень», – додав Олександр Спасибко.

У результаті обговорення члени архітектурно-містобудівної ради одноголосно підтримали представлений ескізний проект будівництва Меморіалу. Проект було розглянуто та рекомендовано для подальшої розробки з відповідними рекомендаціями.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]