Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Будівлі Володимирського та Житнього ринків зроблять безпечними та сучасними – Геннадій Пліс

04 серпня 2017 року, 13:31

Для забезпечення безаварійної експлуатації та ефективної роботи Володимирського та Житнього ринків їхні будівлі буде реконструйовано та приведено до належного санітарно-технічного стану. У зв’язку з цим підписано розпорядження КМДА № 916.

«Будівлю Володимирського ринку введено в експлуатацію в 1968 році, її капітальний ремонт не проводився майже півстоліття. Після обстеження конструкцій ми з’ясували, що вони потребують капітального ремонту, а будівля в цілому та торговельний зал – реконструкції. Так само капремонт не проводився близько сорока років і в будівлі Житнього ринку: конструкції потребують укріплення, дах і система опалення – капітального ремонту, а торговельний зал – реконструкції. Між тим, Житній ринок є найбільшим торговельним центром на Подолі та не має аналогів у місті Києві!», – прокоментував перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

Він наголосив, що на момент введення в експлуатацію будівля Житнього ринку була сучасним витвором архітектурної думки але на сьогодні є застарілою, втратила привабливість та використовується неефективно.

«Розроблення відповідної проектно-кошторисної документації для подальшої реконструкції будівель здійснюватиметься за рахунок міського бюджету. Після затвердження цієї документації буде уточнено вартість і самих робіт. Проте вже можу сказати, що орієнтовна вартість ремонту торговельного залу кожної будівлі становить близько 35 000 000 гривень. При цьому ми плануємо залучити кошти інших суб᾽єктів господарювання та інвесторів», – повідомив Геннадій Пліс.

Згідно з розпорядженням, КП «Київтранспарксервіс» доручено на період реконструкції будівлі КП «Житній ринок» на вул. Верхній Вал, 16 у Подільському районі  у разі необхідності призупинити паркування на майданчиках за адресами: вул. Верхній Вал, 16 та вул. Житньоторзька, 16. А на період реконструкції будівлі КП «Володимирський ринок» – на вул. Антоновича, 115 у Голосіївському районі призупинити паркування на вул. Антоновича, 115 і на вул. Володимиро-Либідська, 16.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]