Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ до кінця року розробить план розміщення та відновлення необхідної кількості громадських вбиралень

09 серпня 2017 року, 13:21

За останні 1,5 року місто відновило роботу та виконало капітальні ремонти 21 громадської вбиральні. Крім того, проведений поточний ремонт ще 10 туалетів. Це вбиральні, що знаходяться в парках та скверах, на пляжах та у зонах відпочинку, у місцях масового перебування громадян. У планах міста розробити до кінця поточного року відповідний Стратегічний план щодо розміщення громадських вбиралень із застосуванням туалетних модулів. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Заступник голови КМДА повідомив, що також цього року у Києві відремонтують ще близько 17 туалетів.

«Ми провели велику роботу та проаналізували стан усіх вбиралень у місті. Багато з них були занедбані, у деяких випадках була відсутня технічна документація. Багато об’єктів були передані в оренду і просто перестали функціонували. Проведена інвентаризація обладнання, оформлена низка необхідних документів, таких як акти обстеження та дефектні акти, на основі яких складена кошторисна документація. Адреси визначалися, в тому числі з урахуванням звернень киян до міського Контактного центру», – сказав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, зараз у столиці налічується 317 вбиралень. За оцінками експертів, потреба в них – 573. Тобто понад 256 вбиралень ще необхідно додатково встановити у місцях масового перебування громадян.

До кінця поточного року буде розроблено Стратегічний план щодо розміщення громадських вбиралень із застосуванням туалетних модулів з необхідною кількістю.

«Цього року побудували нову громадську вбиральню стаціонарного типу в парку «Наталка», встановили автоматичну громадську вбиральню біля верхньої станції Фунікулеру та 7 туалетних контейнерів модульного типу, що наразі функціонують на столичних пляжах – таких як, наприклад, пляж «Веселка», що неподалік Міжнародного виставкового центру», – зауважив Петро Пантелеєв.

 

Довідково.

За даними СВКП «Київводфонд», у столиці функціонують громадські вбиральні різних форм власності та типів.

  • Вбиральні стаціонарного типу комунальної власності, що розташовуються у парках, скверах, підземних переходах. Такі вбиральні обліковуються на балансі СВКП «Київводфонд», КП «Плесо» та КО «Київзеленбуд».
  • Туалети модульного типу – це об’єкти, виконані з полегшених матеріалів за схемою тимчасових споруд, але з підключенням до мереж водопостачання, водовідведення та електропостачання. Наразі таких громадських вбиралень в місті 31 одиниця.
  • Мобільні туалетні кабіни (біотуалети). Встановлення таких кабін використовується як тимчасовий захід на період проведення масових громадських заходів.
  • Громадські вбиральні стаціонарного типу, передані в користування  (або побудовані)  підприємств-інвесторів на підставі довгострокових інвестиційних договорів. Такі вбиральні розташовані в торгових центрах, реконструкція яких проводилася за кошти інвесторів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]