Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві курсуватиме старовинний екскурсійний трамвай

17 серпня 2017 року, 10:00

У столиці з’явиться екскурсійний маршрут, яким після завершення реставраційних робіт курсуватиме старовинний трамвайний вагон типу 2М. Про це повідомив генеральний директор КП «Київпастранс» Дмитро Левченко.

«Працівники «Київпастрансу» зняли ретро-трамвай із постаменту для проведення реставраційних робіт, адже ми розуміємо, наскільки він важливий не тільки для прихильників електротранспорту, а й для всіх киян. Хочу запевнити, що реставраційні роботи виконують кваліфіковані спеціалісти нашого підприємства, за плечима яких досвід виготовлення київських трамваїв «Каштан», що вже декілька років успішно експлуатуються в столиці», – розповів Дмитро Левченко.

За його словами, багато часу витрачено на виготовлення креслень вагона, адже трамвай 20-30-х років ХХ ст. повинен відповідати первинному вигляду та достовірно передавати дух тієї епохи. Після детальних обмірів кузова, його складових деталей та вузлів, фахівці провели дефектоскопію несучої конструкції кузова та замінили елементи, що відповідають за безпеку перевезень у громадському транспорті.

Дмитро Левченко також зазначив, що сьогодні вже проведено капітально-відновлювальний ремонт трамвайного візка і тягових двигунів, тривають роботи з ремонту електричної системи керування.

«Після завершення реставраційних робіт фахівці проведуть експлуатаційні  випробування. І лише отримавши позитивний висновок експертів вагон 2М курсуватиме містом як екскурсійний трамвай», – наголосив Дмитро Левченко.

Довідково.

Трамваї типу 2М виготовляв Київський завод електротранспорту ім. Дзержинського у 20-30 рр. ХХ ст. Такі вагони мали дерев’яний кузов, металеву раму та неповоротний візок. Моделі виготовлялись як для Києва, так і для інших міст.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]