Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За поширення стихійної торгівлі в районах відповідатимуть персонально голови РДА

17 серпня 2017 року, 10:34

Персонально відповідальними за поширення стихійної торгівлі відтепер будуть керівники районних державних адміністрацій. Про це під час тематичної наради повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Він упевнений: подолати це неприємне, але, на жаль, поширене явище можна лише спільно з правоохоронцями. І саме на таку співпрацю очікує міська влада.

«Стихійна торгівля особливо поширена у трафікових місцях, адже люди, які розкладають свій крам, очікують саме на те, що перехожі робитимуть швидку покупку. Це не лише незручно, бо немає можливості перевірити, скажімо, вагу товару. Це ще й небезпечно, адже ніхто не готовий відповідати за якість продуктів, які реалізовуються у буквальному сенсі слова з землі», – коментує перший заступник голови КМДА.

Він переконаний, що кияни часто самі створюють ринок пропозиції для таких торговців, купуючи їхні товари.

«Так, це можна подолати, лише об’єднавши зусилля – мешканців, правоохоронців, місцевої влади. І це треба зробити. На комунальних ринках є багато місць, у тому числі – за соціальним тарифом, які будуть не менш комфортні для здійснення продажів. Поки ми всі разом не докладемо зусиль – стихійна торгівля процвітатиме», – переконаний перший заступник голови КМДА.

Для того, щоб побороти це явище, Геннадій Пліс запропонував представникам райдержадміністрацій тісніше співпрацювати з поліцією.

«Я розумію, що часто це малорезультативна боротьба. Люди за кілька хвилин чи годин знову повертаються до місць, звідки їх щойно «попросили». Але дорогу подолає той, хто нею йде. Ми закликаємо людей: не купуйте з-під ніг. У спеку ризик отруїтися неперевіреним продуктом зростає у рази! Думайте про своє здоров’я, Закликаємо правоохоронців активніше використовувати тимчасове вилучення товару та повертати після відповідного рішення суду. Ми закликаємо райдержадміністрації – допомагайте, віднині ви несете персональну відповідальність за кінцевий результат, тобто відсутність несанкціонованої торгівлі. Разом ми здатні очистити наше красиве місто від стихійної торгівлі», – наголосив Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]