Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «На підготовку шкіл і дитсадків до нового навчального року та осінньо-зимового періоду ми виділили понад 2 млрд грн»

29 серпня 2017 року, 12:09

На підготовку шкіл і дитсадків столиці до нового навчального року та осінньо-зимового періоду міська влада цього року виділила з бюджету понад 2 млрд грн. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час розширеного засідання Колегії КМДА щодо готовності навчальних закладів Києва до початку нового 2017-2018 навчального року.

«Мені особливо приємно проводити це засідання у новій сучасній і гарній школі, яку ми добудували цього року і відкриємо 1 вересня. У 2016 році місто взяло на себе зобов’язання завершити будівництво цієї школи, яке було призупинене через брак фінансування ще у 2009 році. Ми неодноразово приїжджали сюди з інспекціями і бачили, як інтенсивно тут тривало будівництво. Ви бачите, що зараз ця школа відповідає усім сучасним критеріям, вона поділена на дві частини з окремими входами – для молодших і старших класів. Також тут створені всі умови для дітей із обмеженими можливостями», – зазначив Віталій Кличко.

Окрім цієї школи на Солом’янці, зазначив мер, першого вересня у Києві також відкриють ще дві нові школи у Дарницькому районі.

«Три нові школи за рік – це найкращий показник за останніх 12 років у столиці. І на сьогодні – найкращий в Україні», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо кількість школярів у країні має тенденцію до зменшення, зауважив Київський міський голова, то кількість учнів у загальноосвітніх навчальних закладах столиці щорічно збільшується. За останніх три роки кількість школярів зросла на 22,3 тис. (тобто, на 9%).  

Розповідаючи про ситуацію у сфері дошкільної освіти, Віталій Кличко зауважив, що цього року міська влада планує відкрити 10 дитсадків (як новозбудованих, так і повністю відреконструйованих).

«Якщо у 2014 році в «електронній» черзі перебувало майже 15 тисяч осіб, то цього року ми зменшимо її майже втричі – до 5 тисяч дітей», – наголосив мер Києва. 

«Якщо говорити про підготовку шкіл і дитсадків до нового навчального року та осінньо-зимового періоду: на це ми цього року виділили з бюджету понад 2 мільярдів гривень, що на 900 мільйонів більше у порівнянні з 2016-м роком», – зазначив Віталій Кличко.

Так, у 2017 році здійснять термомодернізацію будівель 11 навчальних закладів, капітальні ремонти у 90 дитсадках, завершать капітальні ремонти спортивних залів у 38-ми школах, що були розпочаті у 2016 році.

Районні держадміністрації столиці виконують 9 загальноміських програм у галузі освіти, на що передбачено кошти в сумі 979,3 млн. грн. Мер розповів, що станом на 21 серпня, враховуючи виконання програм, на першому місці – Шевченківський, на другому – Подільський, на третьому  – Дніпровський  район. На останніх місцях: на 8-му (останньому) місці перебуває Святошинський; на 7-му - Солом’янський райони.

«І ми будемо розбиратися з цією ситуацією», – підкреслив мер Києва. 

Він також зазначив, що столична влада переоснащує навчальні заклади, щоб вони були пристосованими для дітей із обмеженими можливостями.

«У 2017 році розширено мережу інклюзивних класів. У порівнянні з минулим навчальним роком кількість загальноосвітніх навчальних закладів із інклюзивним навчанням збільшиться у 1,6 разів і становитиме 52, кількість інклюзивних класів збільшиться майже на третину. Для дошкільнят додатково функціонуватиме 5 груп для забезпечення інклюзивним навчанням дітей із особливими освітніми потребами. Це на 10% більше, ніж минулого року», – зауважив мер Києва.

«Освіта – це один із пріоритетних напрямів для столичної влади. Цього року ми збільшили видатки на цю галузь до близько 11 мільярдів гривень. І надалі будемо робити все, щоб збільшувати фінансування. Бо розуміємо, що інвестуємо у найважливіше – в освіту і виховання наших дітей», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]