Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Братиславу» збережуть і перетворять на сучасний кластер та інноваційний центр – Геннадій Пліс

05 вересня 2017 року, 18:16

У столиці є кілька кінотеатрів комунальної власності, які, на жаль, перебувають на межі рентабельності або поза нею. Влада має намір не просто зберегти комунальні приміщення, де розташовані кінотеатри, але й відновити їх, оновивши за вимогою часу. Про це під час круглого столу «Ревіталізація комунального кінотеатру «Братислава»: партнерство влади та бізнесу в інтересах міста та громади» повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

«У нас дуже багато тих, хто говорить і протестує. Але, на жаль, мало тих, хто приходить із конкретними рішеннями чи пропозиціями. Представники ІТ-кластеру звернулися до мене у Фейсбуку ввечері. Вже наступного дня ми провели зустріч, і це була зустріч людей, які готові до практичних змін. Змін, які вони готові реалізувати власними силами, або ж із мінімальним залученням влади. І я бачу в цьому найкращу можливість для «Братислави». Сучасний кластер, інноваційний центр, який планується тут побудувати, – все це буде не лише відновленням самого приміщення – це, по суті, нова економічна зона для всього регіону. Тут розвиватиметься підприємництво, проводитимуться освітні й технологічні заходи, люди працюватимуть у спільному просторі та активно залучатимуть молодь. Тим, хто піклується долею власне кінотеатру – запевняю, він залишиться і буде працювати», – підкреслив перший заступник голови КМДА.

Він зауважив, що влада готова вивчати пропозиції щодо ревіталізації кінотеатру, однак закликає робити їх максимально практичними.

«Чим раніше ми дозволимо відновити приміщення, тим менше грошей потрібно буде на ремонтні роботи. Тим швидше буде облаштовано місця для молоді та підприємців, а це активність, що неодмінно дасть результати», – переконаний Геннадій Пліс.

Нагадаємо, сьогодні у Києві у приміщенні IHub-у відбувся прес-брифінг щодо ревіталізації комунального кінотеатру «Братислава», який планують модернізувати і перетворити на сучасний багатофункціональний культурний комплекс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]