Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко взяв участь у підписанні Меморандуму про співпрацю між Асоціацією міст України, Мінрегіонбудом і Всеукраїнською Радою голів ОСББ

08 вересня 2017 року, 15:20

 

Мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко спільно з Віце-прем’єр-міністром – міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадієм Зубком та президентом громадської організації «Всеукраїнська Рада голів ОСББ» Наталією Олійник підписали Меморандум про співпрацю між Мінрегіонбудом, Асоціацією та Радою голів ОСББ.

«Сьогодні всі розуміють, що потрібно докорінно реформувати сферу ЖКГ і привести її до сучасних, європейських стандартів. Цього можна досягнути за рахунок не лише спільних зусиль органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, але й долучивши до цього процесу співвласників багатоквартирних будинків. Адже підвищення рівня якості житлово-комунальних послуг можливе, коли до цього процесу будуть залучені не тільки підприємства ЖКГ, а і громадяни – отримувачі відповідних послуг», – підкреслив Віталій Кличко.

За словами міського голови, серед ключових проблем сфери ЖКГ – неякісні послуги, вартість яких постійно зростає, оскільки дорожчають енергоносії, які складають левову частину ціни кожної послуги.

Столична влада запроваджує та фінансує програми з енергоефективності, аби знизити фінансове навантаження на киян та створити умови для зменшення рівня споживання енергоресурсів.

«Ми встановлюємо лічильники тепла, здійснюємо заходи з термосанації, також серед киян користується популярністю міська програма з енергоефективності «70/30», яка діє у місті з 2015 року.  І якщо у 2015 році 20 столичних будинків отримали грант за цією програмою, то у 2016 провели роботи з енергозбереження вже у 62-х будинках. На цей рік ми отримали вже понад 100 заявок від мешканців, які хочуть реалізувати цю програму», – сказав Віталій Кличко.

Підписаний Меморандум допоможе об’єднати зусилля усіх зацікавлених сторін для якісного реформування сфери ЖКГ. Зокрема і через підготовку пропозицій щодо удосконалення законодавства, результатом чого буде надання послуг належної якості, стимулюватиме проведення енергоефективних заходів, а також забезпечить основу для реалізації спільних проектів, спрямованих на підвищення суспільної активності співвласників багатоквартирних будинків.

У свою чергу Геннадій Зубко наголосив, що разом із Асоціацією міст та Радою голів ОСББ міністерство напрацьовує механізми, які б зменшили навантаження на українські родини. Серед іншого – це програми з енергоефективності, розробка законопроектів у галузі ЖКГ тощо.

«Цей Меморандум запускає механізм, який чітко визначає, де відповідальність держави та місцевої влади, де є допомога від «Всеукраїнської Ради Голів ОСББ», і для нас дуже важливо, щоб це було відчутно через зменшення кількості гігакалорій, які споживає кожен будинок», – наголосив він.

Президент «Всеукраїнської Ради голів ОСББ» Наталія Олійник зазначила, що підписання Меморандуму є важливою подією, оскільки консолідує зусилля і центральної влади, і органів місцевого самоврядування і споживачів, які зацікавлені у подоланні викликів.

«Ми готові долучатися до усіх процесів та ініціатив. – зазначила вона. – Готові проводити навчання у регіонах, допомагати у створенні об’єднань співвласників і вирішенні їхніх питань».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]