Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко вручив грамоти і подяки спортсменам із нагоди Дня фізичної культури та спорту

08 вересня 2017 року, 17:39

Мер Києва Віталій Кличко з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту в Україні вручив почесні грамоти та подяки спортсменам, тренерам та працівникам спортивної галузі.

«Сьогодні тут зібралися ті, хто присвятив своє життя спорту та своїм талантом і наполегливою працею прославляє Київ та Україну загалом», – наголосив Віталій Кличко, звертаючись до спортсменів.

Віталій Кличко зазначив, що для нього, як для спортсмена, і для мера Києва, розвиток масового спорту в столиці та підтримка спортсменів є одним із пріоритетів.

«Бо спорт забирає дітей із вулиці, спорт дисциплінує і дає мотивацію у житті. Спорт - це сила духу, це здоров’я і бадьорість», - додав він. 

За словами Віталія Кличка, він пишається тим, що саме спортсмени-кияни традиційно виборюють найбільшу кількість нагород із олімпійських та неолімпійських видів спорту. Зокрема, у 2017 році спортсменами-киянами вже здобуто: на чемпіонатах України: 534 перших, 408 других і 493 третіх місць; на чемпіонатах світу: 1 золоту, 4 срібних і 9 бронзових медалей; на чемпіонатах Європи: 14 золотих нагород, 35 срібних, 24 бронзових. 

Віталій Кличко також подякував спортсменам, які успішно представили Україну на ХХІІІ літніх Дефлімпійських іграх у турецькому місті Самсун.

«Коли ми влітку проводжали вас на ці змагання, я сказав, що неодноразово підніматиметься переможний жовто-блакитний прапор і лунатиме переможний український гімн. І я дякую вам, що ви виправдали сподівання!», – наголосив мер Києва.

Він нагадав, що у 10 видах спорту 38 киян завоювали медалі різного ґатунку.

«Я дякую спортсменам та їхнім тренерам! Ви без перебільшення – гордість Києва і України!», – додав Віталій Кличко. 

Він також наголосив, що в Києві кожного року відбувається багато спортивних змагань, зокрема і міжнародного рівня. Наприклад, велогонка Race Horizon Park, Чемпіонат світу з хокею, міжнародний турнір зі спортивної гімнастики «Ukraine Nation Cup», міжнародні змагання з художньої гімнастики Гран-Прі «Кубок Дерюгіної», чемпіонат Європи зі стрибків у воду, фестиваль «MotoOpenFest», «Пробіг під каштанами», Київський напівмарафон та марафон та інші.

Віталій Кличко також нагадав, що у травні 2018 року в столиці відбудеться фінал Ліги чемпіонів.

«І я впевнений, що ми його проведемо на такому ж високому рівні, як і «Євробачення». І наше завдання, щоб таких змагань проходило в столиці якомога більше», – додав мер Києва.

Віталій Кличко також зауважив, що цього року було збільшено фінансування фізичної культури і спорту на понад 100 млн грн, докладаються зусилля, щоб поліпшити житлові умови для спортсменів-киян та їхніх тренерів. За його словами, столична влада робить усе, щоб заняття спортом були доступними для кожного киянина. 

Віталій Кличко нагадав, що цього року відкрили оновлений Київський велотрек, ремонтують у Києві спортивні майданчики, футбольні поля та спортивні споруди ДЮСШ. Окрім того, відбувається реконструкція стадіону «Русанівець» на бульварі Олексія Давидова та ІІ черги легкоатлетичного манежу Київської міської школи вищої спортивної майстерності. Мер також додав, що в планах столичної влади – реконструкція легендарного стадіону «Старт». «Я можу гарантувати: при мерові Кличку Київ завжди буде спортивним містом. Ми й надалі вкладатимемо кошти у розвиток спорту», – підкреслив мер столиці.

Віталій Кличко привітав ветеранів спорту, спортсменів, тренерів і всіх працівників галузі та подякував їм за наполегливість, силу духу і спортивні досягнення.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]