Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У київському метрополітені курсуватиме мистецький потяг «Енеїда»

11 вересня 2017 року, 12:17

12 вересня о 13:00 відбудеться презентація мистецького потягу «Енеїда» – першого спільного проекту КП «Київський метрополітен» і Національного художнього музею України. Потяг курсуватиме протягом двох місяців синьою гілкою метро та знайомитиме пасажирів із візуальною історією легендарної поеми Івана Котляревського.

У вагонах будуть розміщені 50 інформаційних постерів – ключові художні інтерпретації «Енеїди» та контекст їхнього створення.

Потяг «Енеїда» – сателіт масштабного міждисциплінарного «Проекту Енеїда», створеного у співпраці з арт-центром Павла Гудімова «Я Галерея» та за підтримки Фонду родини Загорій, що триватиме у стінах Національного художнього музею України до 29 жовтня. Виставка акумулювала близько 200 визначних артефактів, що стосуються візуальних образів поеми Івана Котляревського, з приватних колекцій та 11 музеїв України.

Як вважають організатори, історія «Енеїди» – першого літературного твору, написаного новою українською мовою, – одночасно вплітається у головні віхи формування української культури та безпосередньо пов’язана з історичними умовами, в яких постала ідея української держави. Тому «Проекту Енеїда» так важливо вийти за межі музею та ознайомити мільйони пасажирів метрополітену із важливим елементом нашої історії та культури.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]