Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці запустять «Сучасний бібліотечний простір»

19 червня 2017 року, 12:33

У Києві працюють над створенням пілотного проекту «Сучасний бібліотечний простір», на що в бюджеті планується 15 млн грн. Про це розповів перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

«Ми плануємо зробити певну ревіталізацію наших бібліотечних просторів, тому що те, як вони функціонують зараз, нас не зовсім задовольняє. Тож ми мусимо їх реорганізувати та зробити місцем збору молоді, освіченого та активного населення», – зауважив Геннадій Пліс.

Саме для цього, зауважив він, столична влада не лише активно вивчає іноземний досвід, але й дослухається до порад містян.

«Так, є багато людей, які надають перевагу друкованим книгам. Однак і вони хочуть мати можливість не лише брати книги додому, але й працювати чи відпочивати у комфортному приміщенні бібліотеки. Ми маємо оновити наявні бібліотеки, зробити їх сучасними та адаптувати до вимог людей. Це не лише поверне інтерес до читання, але й допоможе згуртувати людей різного віку довкола розвитку та інтелектуального дозвілля», – переконаний Геннадій Пліс.

Нагадаємо, у кінці жовтня минулого року в рамках іншого проекту – «Юним киянам – сучасну бібліотеку» – презентували оновлений простір Центральної бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка для дітей м. Києва – БібліоHUB. На ремонт та переобладнання бібліотеки владою міста виділено 1 мільйон гривень, завдяки чому провели ремонт приміщень, придбали комп’ютерне, технічне обладнання, меблі тощо.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]