Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За півроку Київ відвідало майже 700 тисяч іноземних туристів

14 вересня 2017 року, 9:54

 

Протягом січня-червня 2017 року, згідно з даними Держприкордонслужби, Київ відвідало 688,47 тисячі іноземних туристів, що на 25,43% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

У ТОП-10 країн-візитерів до Києва увійшли: Ізраїль, США, Німеччина, Білорусь, Туреччина, Великобританія, Азербайджан, Франція, Італія, Грузія.

«Прогнози прогнозами, але я радий констатувати, що кількість іноземних відвідувачів зростає, і з очікуваних цього року близько 1,4 мільйона іноземних туристів упродовж 2017 року Київ за перше півріччя відвідали половина. Це прекрасна відповідь на всі закиди так званих доброзичців, які тільки і говорять про зворотнє, нав’язуючи всім «зраду» та «всепропало», при тому не оперуючи жодними фактами. Це вкотре доводить, що Київ – туристично та інвестиційно привабливе, цікаве місто. Іноземний туризм розвивається, заходи, що направлені на його розвиток, заходи міської цільової програми розвитку туризму в столиці – ефективні та дають позитивний результат. До речі, я впевнений, що завдяки зокрема і «Євробаченню», яке відвідало близько 20 тисяч іноземців, про Україну та Київ знають, і кількість іноземних туристів тільки збільшуватиметься», – сказав заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Згідно з очікуваннями, до 2020 року кількість іноземних гостей становитиме не менше 2 млн.

Нагадаємо, станом на 6 вересня у рамках виконання Міської цільової програми розвитку туризму в м. Києві на 2016-2018 роки освоєно 12,886 млн грн із 16,726 млн грн, запланованих на весь 2017 рік. Тобто, виконання програми йде планово і складає наразі 77%.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]