Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Понад 100 екстремалів взяли участь у Чемпіонаті з вейку «Equity Ukraine Wake Open 2017»

14 вересня 2017 року, 15:58

Понад 100 екстремалів зі всієї країни взяли участь у Чемпіонаті України з вейку – «Equity Ukraine Wake Open 2017». Захід тривав 9 та 10 вересня в екстрим-парку «X-Park» на о. Муромця у Києві (парк Дружби народів).

Змагання з вейкбордингу відбувались у трьох версіях: кабельній, катерній і вейксерфінговій. Спортсмени отримали можливість взяти участь у Чемпіонаті світу на Філіппінах, який відбудеться наприкінці вересня цього року.

«Величезна кількість дітей захопилась катанням на дошках. Це означає, що вейкбординг катастрофічно швидко молодіє. І саме наші діти потім їдуть на міжнародні змагання та забирають всі призові місця у своїх вікових категоріях», – розповів на початку змагань президент Української федерації вейкбордингу Юрій Зозуля.

Загалом майстерність на воді продемонстрували 107 спортсменів. Наймолодшому учаснику було лише 6, а найстаршому – Андрію Васильовичу Зозулі – 75 років. 7-річна Наталія Мірошниченко внесена до Книги Рекордів України як наймолодша учасниця змагань із вейкбордингу, а 9-річний Даня Клещар – багаторазовий Чемпіон України та світу 2016 – дивував глядачів виступами: у перший день змагань за катером, у другий – на кільці. Щоб досягти таких результатів діти тренуються упродовж літа тричі на день.

У категорії Pro (професіонали) – найбільш очікуваній з усіх інших – змагалися найсильніші спортсмени як в катерній, так і в кабельних версіях.

Вперше в історії вейкбордингу України золото на канатній дорозі вибороли: в категорії Pro Women – Анастасія Пономаренко, у категорії Pro Men – Георгій Петриченко. Чемпіонами України 2017 за катером стали багаторазові Чемпіони України Варвара Долініна та Дмитро Массалов. Чемпіонами з вейксерфу стали Олена Савченкова та Микола Горбунов, категорія Outlaw.

Чемпіонат «Equity Ukraine wake open» відбувся на високому рівні і, як наголосив Юрій Зозуля, у найближчому майбутньому стане одним із найпопулярніших екстремальних видів спорту серед дорослих і дітей України.

Змагання провели: «Українська Федерація Вейкбордингу (UWF)», Всесвітня асоціація «The Competitive Wakesurf Association», Водноспортивний клуб вейкбордингу «Екстремальна тяга» і «Адреналін» та компанія «Equity».

Вейкбординг, популярний у всьому світі вид спорту, у нашій країні стрімко розвивається за підтримки Української федерації вейкборингу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]