Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми будемо відкривати перехоплюючі автостанції, які зменшать навантаження на транспортну інфраструктуру столиці»

08 грудня 2016 року, 15:49

Столична влада відкриватиме перехоплюючі автостанції на в’їздах у Київ, що дозволить розвантажити вулиці столиці та оптимізувати перевезення. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час відкриття нового автовокзалу «Теремки». Це перший у місті об’єкт транспортної інфраструктури, фінансування будівництва якого здійснювалося за рахунок приватного інвестора. 

«Сьогодні ми відкриваємо нову сучасну автостанцію «Теремки». Це інвестиційний об’єкт, дуже добре що є інвестори, які в рамках приватно-державного партнерства вкладають гроші в розвиток міста. Транспортна інфраструктура – одна із ключових сфер господарства. 10 тисяч автобусів приїжджає щодня до Києва і наше завдання – робити перехоплюючі автостанції, які даватимуть можливість людям заїжджати в місто та пересідати на комунальний міський транспорт», – зазначив мер. 

Пропускна спроможність автовокзалу «Теремки» – 450 рейсів та 9 тис. пасажирів на добу, а у перспективі цей показник може зрости до 800 рейсів на день. Автовокзал уже уклав угоди з найбільшими операторами автоперевезень і продовжує вести переговори з іншими легальними перевізниками.

До автостанції пасажири зможуть дістатися як громадським транспортом, так і автобусами-шатлами зі станції метро «Теремки» з 6 ранку до опівночі. З часом їх рух буде повністю синхронізовано з прибуттям та відправленням поїздів метро. 

Мер оглянув приміщення та поспілкувався з персоналом автовокзалу. Для пасажирів на території нової автостанції обладнані комфортні зали очікування, кімнати матері та дитини, медпункт, магазини і кафе, міні-готель для пасажирів, автоматизовані камери схову. Крім того, автовокзал повністю пристосований для людей з особливими потребами. На території автовокзалу також створені всі умови для техобслуговування автобусів, обладнана мийка, є кімнати відпочинку для водіїв.

За словами Віталія Кличка, відкриття перехоплюючих хабів розвантажить транспортну інфраструктуру міста на 30-40%, звільнить центр від заторів та загалом поліпшить екологічну ситуацію в столиці. На Одеський напрямок припадає 635 рейсів на добу.  Найбільшою проблемою є те, що в’їзд більшості перевізників до столиці є несанкціонованим.  До того ж вони спричиняють затори через стоянки в необлаштованих для цього місцях (в першу чергу, біля Палацу спорту, площі Перемоги, ст. м. «Теремки», ст. м. «Житомирська», інших). Це також позначається і на доходах від перевезень пасажирів комунальним транспортом та недоотриманні коштів до бюджету від станційних зборів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]