Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У 2017 році суттєво збільшать фінансову та матеріально-технічну допомогу органам самоорганізації населення

08 грудня 2016 року, 15:08

Суттєву фінансову та матеріально-технічну допомогу діючим органам самоорганізації населення передбачає ухвалена сьогодні Київрадою міська цільова програма «Сприяння розвитку громадянського суспільства у Києва на 2017-2019 роки». Цей документ також спрямований на підтримку ініціатив громадян щодо створення нових ОСН у всіх районах столиці, їхню системну консультативно-методичну підтримку та популяризацію кращого досвіду їхньої діяльності.

«Програма розроблена на три роки із загальним фінансуванням 86 млн 514 тис гривень та складається з двох розділів: сприяння розвитку громадянського суспільства та сприяння діяльності органів самоорганізації населення. Вперше передбачено проведення Київського форуму організацій громадянського суспільства (лютий-березень), конкурс щодо визначення проектів організацій громадянського суспільства, які фінансуються з міського бюджету на конкурсній основі. На фінансування проектів громадських організацій у 2017 році програмою передбачено 2 млн грн, у 2018 – 2 млн 400 тис. грн, у 2019 – 2 млн 900 тис. грн», – сказала під час доповіді директор Департаменту суспільних комунікацій Марина Хонда.   

За її інформацією, майже вдвічі, порівняно з попереднім роком, збільшено видатки на конкурс серед ОСН на реалізацію їхніх проектів. Суттєвим кроком для їхнього розвитку стане збільшення оплати праці керівного складу та бухгалтерів.

«Такий комплекс заходів дасть змогу органам місцевого самоврядування та  виконавчим органам усіх рівнів оперативно реагувати на проблеми загальноміського, районного чи мікрорайонного рівнів», – зауважила керівник Департаменту.

На реалізацію програми у 2017 році спрямують 20 млн 870 тис. грн (з них 18 млн 90 тис. піде на фінансову підтримку ОСН),у 2018 році – 24 млн 199 тис. грн (з них для ОСН – 21 млн 240 тис. грн), у 2019 році – 25 млн 609 тис. грн (з них фінансова підтримка – 22 млн.123 тис грн).

Вперше за 5 років закладені планові капітальні видатки на придбання комп’ютерів для ОСН – 25 комплектів. Також буде створено інформаційно-довідкову систему «ОСН» ( з картою місцезнаходження).

Загалом, розповіла Марина Хонда, у Києві діє 141 орган самоорганізації населення. З них будинкових – 64, вуличних – 6, квартальних – 9, мікрорайонних – 62. Отримують фінансову підтримку з них – 80. Утім лишається помітною нерівномірність їхнього створення територіально, зокрема, найпасивніше себе в цій сфері проявляють Подільський і Шевченківський райони.

В останні роки також з’явилася тенденція до кількісного та якісного збільшення консультацій з громадськістю. Якщо у 2014 році було проведено 210 таких заходів, що мали формальний підхід до обговорення локальних питань, то у 2016 році передбачається вже близько 300 консультацій з ґрунтовним вивченням проблем, які мають важливий суспільний резонанс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]