Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Тільки кияни повинні вирішувати, яким бути Києву»

02 грудня 2016 року, 20:31

Містобудівна рада зможе дати чіткі рекомендації щодо проекту реконструкції фасаду будівлі театру на Подолі, аби архітектурний ансамбль Андріївського узвозу був збережений. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Київ».

«Дуже добре, що в Києві з’явився новий сучасний театр, побудований за рахунок меценатів, і який передадуть місту. Але архітектурний ансамбль на Андріївському узвозі, на цій історичній знаковій вулиці, повинен бути збережений. Потрібно доопрацювати зовнішній вигляд будівлі театру на Подолі, який сьогодні жваво обговорюється», – зазначив Віталій Кличко.

Він зауважив, що підрядник має врахувати всі рекомендації містобудівної ради.

«Будівля театру ще не здана в експлуатацію. Ще зарано говорити про її фінальний вигляд. Впевнений, що містобудівна рада зможе дати чіткі рекомендації, щоби суперечок, які точаться в ЗМІ і соцмережах, не було. Без врахування думки фахівців, без узгодження з громадськістю, ця будівля не буде здана в експлуатацію», – підкреслив Віталій Кличко.

Київський міський голова наголосив, що будь-яке будівництво, особливо коли йдеться про історичну зону, має бути узгоджене з фахівцями і пройти громадське обговорення.

«Тільки кияни повинні вирішувати, яким бути Києву!» – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]