Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Геннадій Пліс закликає киян підтримати проекти Громадського бюджету

02 жовтня 2017 року, 12:05

30 вересня розпочалося голосування за проекти Громадського бюджету, яке буде тривати до 30 жовтня 2017 року. До голосування допущено 564 проекти. Перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс закликає активних громадян підтримувати ті ідеї, які вони вважають найкращими. Крім того, зазначив він, цьогоріч можна буде приєднатись до команд цікавих проектів та об’єднатись у коаліції.

«На мою думку, Громадський бюджет – один із найбільш успішних наших реалізацій. Наголошую: нововведеннями цього року стали запровадження поділу портфелю ГБ на малі та великі проекти, за які під час голосування у жовтні треба буде зібрати не менше 400 та 1 000 голосів відповідно. Також є електронний збір голосів для перевірки наявності підтримки поданих проектів, який тривав 30 днів. Він допоміг зекономити час на експертизу 141 проекту, які не зібрали навіть 50-200 голосів підтримки відповідно. Ми також маємо Громадську бюджетну комісію, яка стала «громадським судом присяжних». Вона була сформована електронним голосуванням киян, складається виключно з громадських об’єднань і уповноважена приймати остаточні рішення щодо скарг від авторів-команд проектів, які були не згодні з результатами експертизи. Було подано та розглянуто 35 скарг, допущено до голосування 22 проекти. Суттєвим кроком вважаю налагодження партнерства із державними банками «Ощадбанк» та «Приватбанк», в результаті якого вирішується питання безкоштовної можливості участі в електронному голосуванні усіх охочих киян. Окрім того, «Приватбанк» підготував можливість голосувати через термінали «Приват24», – підкреслив Геннадій Пліс.

Нагадаємо, що голосування за проекти відбувається виключно в електронний спосіб, що дозволяє гарантувати повну впевненість у чесності результатів голосування. Кожен з киян має 5 голосів, якими може скористатися у будь-який з можливих способів, а команди проектів зможуть звернутись до своїх прихильників із електронними листами після завершення голосування та продовжити розвиток груп прихильників своїх проектів.

Деталі: на офіційному сайті Громадського бюджету та у Facebook-групі СПІЛЬНО.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]