Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Відеоспостереження у столиці стане одним із ключових інструментів у боротьбі зі злочинністю – Геннадій Пліс

03 листопада 2016 року, 18:29

Київська влада планує використовувати хмарне відеоспостереження для розкриття гучних злочинів і запобігання терактам. У проекті програми «Безпечна столиця» відеоспостереження поставлено в один ряд із інструментами, які найчастіше використовують у своїй практиці криміналісти.  Про те, як відеоспостереження стане одним із ключових інструментів у сфері боротьби зі злочинністю, розповів перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Геннадій Пліс для платформи Digital.Report.

«Міська цільова комплексна програма профілактики та протидії злочинності «Безпечна столиця» на 2015-2018 роки – набагато ширший комплекс заходів, ніж впровадження єдиної міської системи відеоспостереження. У цілому, реалізація програми дійсно повинна позитивно вплинути на підвищення рівня безпеки в місті, і ми плідно співпрацюємо з правоохоронними органами в цьому напрямі», – зауважив Геннадій Пліс.

Що стосується потенційних користувачів системи відеоспостереження, то саме інтереси всіх зацікавлених міських служб у користуванні системою враховувались під час її проектування.

 «Крім правоохоронних органів, користувачами системи будуть служби з надзвичайних ситуацій, служба транспортної інфраструктури, швидка допомога, дорожники. Ми розраховуємо, що система дозволить значно збільшити швидкість реагування комунальних служб на ситуації, які складаються на вулицях, дорогах і мостах», – зазначив він.

Геннадій Пліс розповів, що київська влада вже приступила до створення хмарної платформи, яка буде збирати й автоматично обробляти дані з усіх відеокамер. Доступ до хмари отримають і правоохоронні органи.

«На першому етапі побудови системи передбачається створення на базі міського центру обробки даних єдиного сховища відеоінформації – cloud-платформи. Після зведення всієї відеоінформації у єдиний центр, у рамках створення сучасного ситуаційного центру протидії загрозам, у місті буде впроваджена система відеоаналітики. Вона дозволить, використовуючи високотехнологічні алгоритми обробки, здійснювати автоматизовану обробку інформації, що надходить, і аналізувати її на предмет наявності загроз. Із цього питання ми активно співпрацюємо зі світовими лідерами в розробці аналітичних систем і вивчаємо досвід інших країн», – підкреслив Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]