Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

40 родин взяли участь у безкоштовних тренінгах із реабілітації дітей з функціональними обмеженнями та їхньої соціальної адаптації

09 жовтня 2017 року, 18:20

У Київському міському центрі реабілітації дітей з інвалідністю відбулись тренінги для батьків у рамках проекту: «Формування у батьків знань та навичок з індивідуальних потреб у реабілітації власних дітей з функціональними обмеженнями та їх соціальної адаптації».

Як повідомили в Департаменті соціальної політики, під час навчання батьки 40-ка вихованців Центру ознайомилися з основами ерготерапії, закріпили отримані знання практичними вправами, отримали відповіді на запитання щодо розвитку соціально-побутових навичок власних дітей, склали плей-лист дня і тижня з реабілітації для всієї родини, а також разом із дітьми відпрацювали практичні вправи з розвитку навичок: «Роздягання/одягання», «Годування/пиття» і «Догляд за волоссям та особиста гігієна».

За словами батьків, найбільша цінність цих тренінгів у тому, що вони дали розуміння та усвідомлення: своїй особливій дитині варто давати більше власного простору та свободи у діях.

Тепер батьки можуть застосувати знання на практиці не лише щодо власної дитини, а й передавати їх іншим родинам. Для цього на базі  Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю працює тренінговий центр, де батьки та фахівці обмінюватимуться методиками та маніпуляціями щодо реабілітації дітей у домашніх умовах.

Проект реалізує благодійна організація «Позитивні жінки» у партнерстві з Київським міським центром реабілітації дітей з інвалідністю за підтримки USAID та PACT.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]