Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко на засіданні оргкомітету з проведення Євробачення: «Наше завдання – підготувати інфраструктуру, щоби місто виглядало привабливо»

13 жовтня 2016 року, 12:10

Завдання столичної влади – підготувати інфраструктуру, щоби Київ виглядав привабливо і конкурс Євробачення в травні 2017-го року відбувся на найвищому рівні. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час засідання оргкомітету з підготовки до проведення Євробачення.

«Ми розуміємо, що конкурс такого масштабу – це дуже відповідальна місія. Це імідж не тільки Києва, а загалом нашої держави. Часу у нас лишається не так багато, а роботи вистачає. Тож зволікати не можна», – підкреслив Віталій Кличко.

Мер Києва зазначив, що за попередніми прогнозами, під час проведення конкурсу до української столиці завітає близько 20 тисяч гостей з усієї Європи.

«Наше завдання – підготувати інфраструктуру, щоби місто виглядало привабливо. Щоби всі гості, які приїдуть на Євробачення, отримали тільки позитивні враження і емоції від нашого міста. І, хочу підкреслити, безпека – один з ключових етапів підготовки до проведення конкурсу», – наголосив Віталій Кличко.

Він підкреслив, що столична влада сконцентрується на ремонті доріг, облаштуванні інфраструктури навколо МВЦ, де проходитиме конкурс. Зокрема, у планах міста – облаштувати Микільсько-Слобідську набережну.

«Всі незаконні МАФи, які розташовані на підходах до МВЦ, будуть знесені, буде здійснено благоустрій території біля всіх локацій, де відбуватимуться заходи пісенного конкурсу», – зазначив Київський міський голова.

Загалом, зазначив Віталій Кличко, завдання міської влади – щоб кожен, хто приїде до Києва, потім став своєрідним амбасадором української столиці у своїй країні і розповідав, які позитивні емоції можна отримати від відвідування Києва.

«Євробачення-2017 – це поштовх для розвитку туристичної інфраструктури нашого міста», – підкреслив мер Києва. 

На порядку денному сьогоднішнього засідання: розробка плану заходів щодо підготовки та проведення у Києві Євробачення-2017; фінансове забезпечення підготовки та проведення конкурсу; забезпечення безпеки; благоустрій територій, прилеглих до офіційних локацій конкурсу; розробка детального плану-графіку щодо підготовки арени та прес-центру Євробачення-2017, а також плану-графіку та забезпечення функціонування офіційних подій і локацій конкурсу; організація транспортного забезпечення офіційних делегацій та гостей; підготовка туристичної інфраструктури міста.

Мер підкреслив, що наради з підготовки до проведення Євробачення-2017 відбуватимуться декілька разів на місяць, щоби контролювати виконання завдань, які на кожному засіданні отримують члени оргкомітету.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]