Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві відбувся воркшоп у рамках кампанії «Міста для життя»

07 жовтня 2016 року, 17:48

У столиці відбувся воркшоп у рамках кампанії «Міста для життя», мета якої – вирішення проблем сучасних мегаполісів та уповільнення глобальних змін клімату. У заході взяв учать директор Департаменту транспортної інфраструктури Сергій Майзель, який розповів учасникам про нову транспортну політику столиці.

«Транспортна політика або політика сталої міської мобільності – це той транспортний вектор, за яким має розвиватися місто для створення комфорту його мешканців. Вона включає в себе розвиток велосипедного та пішохідного руху, пріоритет екологічних автомобілів, міську навігацію, зручну транспортну модель громадського транспорту, збереження простору та популяризацію здорового способу життя, сприятливий екологічний стан. Незабаром буде проведено громадське обговорення і кожен охочий зможе надати свої пропозиції з цього питання», – зазначив Сергій Майзель.

На даний момент міська влада визначила чіткі пріоритети: пішохід – велосипедист – громадський транспорт – машина, що їде – машина, що стоїть.

Наразі створюється та впроваджується план сталої міської мобільності – новий інструмент планування розвитку міста, який інтегрує та узгоджує інші плани міського та регіонального розвитку, забезпечує стратегічне бачення пріоритетів розвитку, передбачає ефективну систему моніторингу та оцінювання виконання плану. Серед найважливіших завдань:

  • створення нових пішохідних зон (Бессарабська площа, Контрактова площа та вул. Сагайдачного);
  • планування та будівництво веломережі;
  • вдосконалення роботи громадського транспорту (реорганізація маршрутів за результатами дослідження експертів Світового Банку, закупівля оновленого рухомого складу, впровадження відокремлених смуг руху громадського транспорту, проведення тендеру на проектування лінії BRT Троєщина-Чоколівка, проведення тендеру на проектування лінії Tram-Train Троєщина – Березняки – Караваєві Дачі);
  • вдосконалення порядку паркування автотранспорту (парковки на вулицях, наземні та підземні багаторівневі паркінги, перехоплюючі паркінги, нічні парковки з послугами охорони, парковки автоматичного типу, парковки та зарядки електромобілів, велопарковки, екопарковки «зелений острів», парковки на час масових заходів).

Свої презентації у сфері протидії змінам клімату представили також експерти з неурядових громадських організацій, начальник управління екології та природних ресурсів Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Андрій Мальований, начальник управління ландшафтної архітектури, комплексного благоустрою Департаменту містобудування та архітектури Анна Бондар, начальник відділу енергозбереження управління з питань енергозбереження, паливно-енергетичного комплексу та у сфері питної води Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Денис Цвібель.

У рамках кампанії «Міста для життя» й надалі будуть проводитися презентації та обговорення з метою зробити Київ більш зручним та комфортним для життя.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]