Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Столична влада робить все, щоб всі кияни вчасно отримали тепло в своїх будинках»

13 жовтня 2017 року, 20:13

Столична влада робить все, щоб всі кияни вчасно отримали тепло в своїх будинках. Про це в ефірі каналу «Київ» заявив мер Києва Віталій Кличко.

Він нагадав, що систему опалення для подачі тепла в будинки планують запустити з понеділка, 16 жовтня. Мер підкреслив, що Київ має одну з найбільших систем централізованого теплозабезпечення в Європі. І для повного запуску та ефективної роботи системи в понад 11 тис. багатоквартирних будинків необхідно 7-10 днів. Мер нагадав, що підключення будинків до тепла розпочинається коли середньодобова температура тримається нижче 8 градусів тепла протягом трьох днів.

«З понеділка, 16 жовтня, ми почнемо запуск системи», – сказав Віталій Кличко.

Мер Києва підкреслив, що 100 відсотків житлових будинків, які обслуговуються комунальними ЖЕДами, отримали акти готовності. Водночас, додав він, є певна кількість будинків внутрішньої самоорганізації – ОСББ та ЖБК, які ще в процесі отримання документів.

«Ми робимо все, щоб активно включитися в процес і, щоб всі будинки вчасно отримали тепло», – сказав Віталій Кличко.

Він зауважив, що столична влада також запроваджує низку енергозберігаючих заходів.

«Пересічний українець використовує в 5 разів більше тепла, ніж, наприклад, європеєць. В Європі застосовують сучасні технології енергозбереження. Ми сьогодні запроваджуємо ці технології в Києві», – наголосив міський голова. Віталій Кличко також нагадав, що столична влада не формує тарифи на тепло, однак робить все, щоб зменшити фінансове навантаження на людей.

«100 відсотків будинків, де це можливо, облаштовані лічильниками тепла. Люди повинні знати за що вони платять», – додав мер Києва.

Крім того, зазначив Віталій Кличко, в столиці діє муніципальна програма співфінансування термомодернізації та капітальних ремонтів «70/30».

«За підрахунками, така програма дозволяє економити 30-40 відсотків тепла, а відповідно і грошей киян», – зауважив він.

У 2015 програму втілили 16 столичних будинків, у минулому році – 62 будинки, у 2017 – 135 будинків.

«Програма працює досить ефективно, люди розуміють, що це економія грошей. І все більше, і більше заявок надходить від будинків, які хочуть взяти участь в цій програмі», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]