Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КМДА очікує на передачу містобудівних повноважень від ДАБІ України

03 жовтня 2016 року, 16:49

Станом на 30 вересня, Київська міська державна адміністрація не отримала від Державної архітектурно-будівельної інспекції  (ДАБІ) України нові містобудівні повноваження.

Наказом ДАБІ України № 291 від 11.05.2016 передача повноважень київській міській владі у сфері державного архітектурно-будівельного контролю була запланована на вересень. На початку місяця відповідний департамент в структурі КМДА був готовий до виконання нових функцій та очікував на отримання документації на об’єкти, які переходять під контроль столичної влади, та на затвердження акту спільної з ДАБІ України комісії (згідно з графіком, затвердженим наказом ДАБІ України № 291 від 11.05.2016).

У зв’язку з тим, що затвердження акту та передачі документації протягом вересня не відбулося, заступник голови КМДА Олександр Спасибко направив відповідне звернення до Голови ДАБІ України Олексія Кудрявцева щодо роз’яснення ситуації та уточнення дати передачі нових функцій столиці.

«Для нас вкрай важливо вчасно завершити процес та приступити до виконання покладених законом обов’язків. Нові містобудівні повноваження дозволять повністю контролювати в Києві будівництво об'єктів з І по ІV категорію складності – від виділення земельної ділянки до прийому об'єктів в експлуатацію. Це, з одного боку, покладає додаткову відповідальність на місто, з іншого – надає додаткові важелі контролю за забудовниками», – зазначив Олександр Спасибко.

У сфері впливу ДАБІ України залишаються об’єкти V категорії складності (багатофункціональні будівлі заввишки понад 100 м, будівлі університетів, інститутів, шкіл, мости, АЗС, об’єкти культурної спадщини національного значення тощо).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]