Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Близько двох тисяч киян обстежились щодо ризиків виникнення тромбозу

18 жовтня 2017 року, 10:30

13 жовтня з нагоди Всесвітнього дня тромбозу близько 2 тисяч киян пройшли обстеження в медзакладах столиці щодо ризиків виникнення тромбозу та отримали консультації лікарів. У майже 200 з них медики виявили різні патології, що потребують додаткових обстежень та спеціального лікування. Найчастішою проблемою киян виявилися серцево-судинні захворювання та патології вен нижніх кінцівок. Про це повідомили у Департаменті охорони здоров’я.

Зокрема, кияни мали змогу зробити електрокардіографічне обстеження, вимірювання артеріального тиску, коагулограму, ультразвукову доплерографію вен нижніх кінцівок.

Окрім того, столичні хірурги, акушери-гінекологи, анестезіологи, кардіологи, терапевти та сімейні лікарі взяли участь у науково-практичній конференції, присвяченій World Thrombosis Day: «Тромбопрофілактика в Україні. Сучасні світові тенденції», організованій партнерами Міжнародного товариства з тромбозу та гемостазу (International Society on Thrombosis and Haemostasis) – групою компаній «МедЕксперт».

Медики розповідають, що тромбоз – одна з провідних причин смертності людей із серцево-судинними захворюваннями. Вони наголошують, що слідкуючи за станом свого здоров’я та мінімізуючи ризики, більшості летальних випадків можна уникнути. Насамперед йдеться про профілактику та вчасну діагностику.

 

Довідково.

Серцево-судинні хвороби – це група захворювань, яка включає ішемічну хворобу серця, хворобу кровоносних судин, які забезпечують кров’ю головний мозок, хворобу периферійних судин, ревмокардит, вроджені вади серця, а також тромбоз глибоких вен нижніх кінцівок та емболію легень.

Більшість захворювань можна попередити шляхом відмови від вживання тютюну та нездорового харчування. Сприяють виникненню серцево-судинних хвороб ожиріння, відсутність фізичної активності, надмірне вживання алкоголю.

Хворі люди або особи з одним і більше факторів ризику (наприклад, підвищений артеріальний тиск, діабет, порушення ліпідного обміну) обов’язково потребують раннього виявлення та надання консультативної допомоги, а при необхідності – прийому лікарських засобів.

У Департаменті охорони здоров’я закликають киян відповідально ставитись до здоров’я: проходити регулярні профілактичні обстеження, дослухатися до організму, і в разі тривожних сигналів – не займатися самолікуванням, а звертатися до лікаря.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]