Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві підключені до тепла 80% житлових будинків, міністерства та відомства поки підключати не будуть

23 жовтня 2017 року, 13:09

Станом на понеділок, 23 жовтня, тепло включене у 80% житлових будинків, що обслуговуються комунальними ЖЕКами. Включені всі дитсадки, усі стаціонарні лікувальні заклади. Навчальні заклади місто змушене підключати в антикризовому режимі рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС). Критичним залишається питання різниці в ціні на газ для виробництва теплової енергії для бюджетних установ. Про це сьогодні під час прес-брифінгу заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що адміністративні будівлі Києва, зокрема, міністерства та відомства, поки підключатися не будуть.

«Станом на понеділок тепло включене у 80% житлових будинків, що обслуговуються комунальними ЖЕКами. Підключені всі дитячі садки та лікарні. Школи підключені на 78%. Не поспішають підключатися будинки ОСББ та ЖБК, а також відомчі й інвестиційні будинки: відомчих будинків – 11%, ЖБК/ОСББ – 7%. Нагадаю, що ці будинки підключаються за індивідуальними заявками. Хочу звернути увагу голів правління в цих будинках, аби бажання економити не суперечило питанням комфорту та безпеки для жителів, оскільки сьогодні ми маємо різке зниження температури до 2-6 градусів», – сказав Петро Пантелеєв.

Він наголосив, що навчальні заклади підключаються за рішенням комісії ТЕБ та НС.

«Невирішеним залишається питання різниці закупівельної вартості газу для теплопостачальних компаній та вартістю, закладеною в тариф на теплову енергію для шкіл, лікарень, дитсадків. Ми взяли на себе відповідальність підключати ці заклади в будь-якому випадку, аби не наразити дітей та дорослих на лікарняних ліжках на перебування в холодних приміщеннях. Однак підключати адміністративні заклади, в тому числі приміщення відомств і міністерств до тепла сьогодні у Києва змоги немає», – сказав заступник голови КМДА.

Міська влада неодноразово зверталась до уряду з проханням врегулювати питання. Зокрема, із відповідним листом Голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко звертався до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Проблема досі не вирішена і загрожує критичними наслідками не лише для Києва, а й для інших міст України.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]