Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Нарахування за тепло в будинках без лічильників повинне здійснюватися за середньозваженим тарифом, як це було минулого опалювального сезону – Петро Пантелеєв

23 жовтня 2017 року, 18:50

 

Київ наполягатиме, аби нарахування за опалення в будинках, де з технічних причин не можна встановити прилад обліку, здійснювалися за середньозваженими показаннями будинкових теплолічильників, як це було в опалювальний період 2016/2017 років. Методи нарахувань за опалення повинне бути максимально прозорим і зрозумілим для споживачів. Про це сьогодні на відкритті Міжнародного енергетичного форуму «Тиждень Відкритої Енергетики» («Open energy week») заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Ми виходимо з ініціативою для Уряду використати таку методику і в поточному опалювальному сезоні. Адже є такі будинки, які технічно неможливо забезпечити лічильниками, часто трапляються випадки крадіжок обладнання, вихід із ладу і тривалий ремонт теплолічильників. У таких випадках повинні бути прозорі альтернативні механізми нарахувань, орієнтовані на реальні обсяги споживання тепла будинком», – сказав заступник голови КМДА.

Він також зауважив, що пріоритетним для Києва є рух у напрямі модернізованої та ефективної теплоенергетики.

«Сьогодні «левова частка» тарифу – ціна на газ, але й багато чого залежить від втрат, зокрема тих, яких можна уникнути, здійснивши елементарні технічні заходи. Завдяки модернізації тепломереж і теплогенерації ми зможемо економити мільйони гривень, що в свою чергу вплине на вартість тепла для киян», – сказав він.

За словами заступника голови КМДА, в Україні також гостро стоїть питання актуалізації профільного законодавства з акцентом на міжнародні практики.

 

Довідково.

Міжнародний енергетичний форум «Тиждень відкритої енергетики» («Open energy week») триватиме у Києві протягом п’яти днів.

Організатор – Всеукраїнська Енергетична Асамблея.

Під час форуму здійснюватиметься відкрите обговорення найактуальніших питань енергетики України, а саме: споживач і природні монополії, Закон України «Про ринок електричної енергії», реалізація положень Енергетичної стратегії України до 2035 року, інвестиційна політика в ПЕК, інтеграція ОЕС України в ENTSO-E, завдання України щодо скорочення викидів згідно з Директивами ЄС, місце та роль атомної енергетики, модернізація ГТС (Газотранспортної системи) України, реформування вугільної галузі України, альтернативна енергетика – вимога сьогодення, новітні технології у вітчизняному енергетичному та електротехнічному машинобудуванні.

Представники провідних міжнародних та вітчизняних енергетичних компаній, світових лідерів енергетичного машинобудування, експерти, фахівці, інвестори у цільовому, неупередженому та конструктивному діалозі обговорять стан і перспективи паливно-енергетичного комплексу України.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]