Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці доручено активізувати роботу щодо передачі картотек реєстрації місця проживання від ОСББ та ЖБК

10 листопада 2017 року, 13:14

Керівникам районних в місті Києві державних адміністрацій доручено активізувати роботу щодо передачі картотек реєстрації місця проживання від ОСББ та ЖБК. Про це повідомив Микола Поворозник.

«Наразі завершується процес формування Реєстру територіальної громади міста Києва. Основною причиною, яка гальмує завершення його формування, є відмова керівників деяких ОСББ та ЖБК передавати картотеки реєстраційного обліку до районних в місті Києві державних адміністрацій, хоча це передбачено законодавством. Це призводить до того, що мешканці таких ОСББ для реалізації своїх прав та обов’язків, зокрема, оформлення соціальних пільг, постановки на квартирний облік, оформлення паспорта громадянина України тощо, вимушені витрачати час на отримання різних довідок. У цій ситуації дивує позиція голів ОСББ та ЖБК, які замість того, щоб іти назустріч своїм мешканцям, створюють їм проблеми», – наголосив Микола Поворозник.

Він зазначив, що Реєстр територіальної громади м. Києва надасть можливість структурним підрозділам КМДА та іншим органам влади переглядати інформацію про реєстрацію місця проживання особи та роздруковувати довідки різного формату без залучення громадян.

«Сподіваюсь, що здоровий глузд керівників деяких ОСББ та ЖБК переможе, картотека буде передана до райдержадміністрацій, і ми зможемо надавати всім киянам якісні адміністративні послуги», – зауважив Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]