Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Для впорядкувати діяльності газових заправок необхідно встановивши чіткі правила розміщення та їхньої роботи – Сергій Майзель

12 липня 2016 року, 14:07

Аби впорядкувати діяльність газових заправок у столиці, необхідно встановити чіткі та зрозумілі правила їхнього розміщення та роботи. Таку позицію висловив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель під час круглого столу «Прозорі правила гри на ринку автомобільного газу Києва», участь у якому взяли представники міської влади та бізнесу, а також підприємства «Міськпаливо» та Першої Київської асоціації скрапленого газу.

Загалом під час зустрічі мова йшла про легалізацію газових заправок, проблеми безпеки розміщення, знищення корупції у цій сфері, шляхи розвитку ринку автомобільного газу тощо.

«Проблему незаконного розміщення газових заправок допоможе вирішити встановлення чітких правил на ринку, тобто розробка тимчасового порядку розміщення АГЗС у столиці та розробка генеральної схеми розміщення АЗК в місті Києві. Для міської влади – це питання є нагальним, адже легалізація газових заправок збереже функціонуючий ринок, що має серйозний потенціал, та додасть до бюджету міста колосальні кошти», – зазначив Сергій Майзель. Він зауважив, що кожен рік від нелегального розміщення заправок, несплати за землю міський бюджет втрачає близько  30 млн. грн. та 300 млн. грн. від несплати акцизу.

Тому міська влада продовжує демонтаж незаконних АГЗС – тих, які встановлені раніше, і нововиявлених, що розташовані з грубими порушеннями ДБН та норм безпеки. Наразі, спільно з КП «Київблагоустрій»,  демонтовано близько 130 незаконних об’єктів, однак  існує проблема,  що після демонтажу деякі об’єкти знову повертаються на свої місця. Однак міська влада продовжує контролювати цей процес.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]