Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «На оновлення київського зоопарку більшу частину коштів ми залучатимемо від меценатів та спонсорів»

08 липня 2016 року, 22:40

Кошторис робіт з реконструкції та оновлення київського зоопарку, за попередніми оцінками, складає 300 мільйонів гривень. І більшу частину цих коштів місто сподівається залучити від небайдужих меценатів та спонсорів. Про це в інтерв’ю телеканалу «Київ» заявив Київський міський голова Віталій Кличко.

«У 2019-му році столичний зоопарк святкуватиме 110-річчя з дня заснування. І ми повинні зробити його привабливим і сучасним. Ми вже презентували Концепцію оновлення і розвитку київського зоопарку, яка відповідає найвищим європейським і світовим критеріям. За нашими оцінками, на реконструкцію зоопарку нам потрібно 300 мільйонів, і більша частина цих коштів надійде від меценатів і спонсорів. Наше завдання – зробити звіринець однією з візитівок нашого міста», - наголосив Віталій Кличко.

Мер столиці зауважив, що у 2007-му році Київський зоопарк виключили з Європейської  асоціації зоопарків світу, бо він не відповідав критеріям утримання тварин.

«Наше завдання – дати нове життя столичному зоопарку, щоб відвідувачі, які приходити сюди, отримували виключно позитивні емоції, - сказав Віталій Кличко. - Для цього я залучив іноземних фахівців з Голландій, Німеччини, Австрії, до Києва також приїжджали представники асоціації зоопарків. Вони пообіцяли надати свою допомогу, щоби київський зоопарк повернувся до Європейської асоціації», - зазначив мер.

Віталій Кличко також додав, що за часи діяльності попереднього керівництва зоопарку у підприємства накопичилися величезні борги.

«Два роки тому ми змінили керівництво, адже у зоопарку були борги на 10 мільйонів гривень. За цей час звіринець не лише повернув борги, а й отримав прибуток – з початку року зоопарк заробив 3 мільйона гривень. Тепер же ми працюємо над оновленням зоопарку. Впевнений, що разом ми перетворимо Київський звіринець на один із найкращих у світі, на місце, яке даруватиме позитивні емоції і дітям, і дорослим», - підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]