Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Підтримка галузі охорони здоров’я та підвищення соціального статусу медичного працівника – пріоритетні завдання міської влади

16 червня 2016 року, 10:14

Одними з пріоритетних завдань міської влади є підтримка галузі охорони здоров’я та підвищення соціального статусу медичного працівника. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник під час обговорення з медичною громадою міста Концепції розвитку системи охорони здоров’я м. Києва.

«30 травня ми представили медичній громаді столиці для обговорення проект Концепції розвитку системи охорони здоров’я м. Києва та запропоновані проекти для забезпечення її реалізації. Протягом двох тижнів у медичних колективах обговорювали даний проект і напрацьовували пропозиції. Від закладів охорони здоров’я надійшло 44 листа з пропозиціями. З них: 5 листів – узагальнена інформація з висновками та пропозиціями від управлінь охорони здоров’я Дарницької, Деснянської, Оболонської, Печерської та Святошинської районних в місті Києві державних адміністрації та 39 листів з пропозиціями від закладів, які входять до сфери управління Департаменту охорони здоров’я», – розповів Микола Поворозник.

За його словами, медична спільнота підтримала основні стратегічні напрями розвитку системи охорони здоров’я.

Особливу увагу медики приділили впровадженню нових механізмів фінансування та поступового переходу до фінансування на основі медичних послуг та гарантованого переліку медичних послуг; можливості ведення господарської діяльності закладів охорони здоров’я (створення неприбуткових КП на базі закладів охорони здоров’я); впровадження сучасних ІТ-технологій у лікувальні та господарські процеси (електронна реєстратура, медична картка, облікова система); створення сприятливих умов праці для медичного персоналу та ініціювання перед Урядом України питання щодо визначення міста Києва в якості пілотного проекту запровадження страхової медицини.

«Переконаний, що ми зуміємо піднести медичну сферу на якісно новий рівень, виправдати всі ваші надії та сподівання», – підсумував заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]