Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Київ має потенціал стати глобальним містом у Східній Європі»

01 червня 2016 року, 9:25

Київ сьогодні має потенціал, можливості стати глобальним містом у Східній Європі. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив у США, куди приїхав для участі у Чиказькому форумі глобальних міст світу.

«Однозначно Київ має потенціал, щоб стати глобальним містом. І потрібно цей потенціал правильно використати. Бо Київ концентрує і фінанси, і виробництво, і культуру та мистецтво. Наша столиця сьогодні – одна з ключових у Східній Європі. Тому мені цікавий досвід, ідеї, які дозволяють розвивати глобальні міста. І у цьому напрямку також важливе наше співробітництво з містом-побратимом Києва – Чикаго. Зокрема, ми говоримо про потенційні інвестиції в Київ, в Україну бо Чикаго – це друга фінансова столиця США, про корисний для нас управлінський досвід, про технології задля розвитку міста», – сказав Віталій Кличко.

У Чикаго він відвідав Український національний музей, зустрівся та поспілкувався з українською громадою міста.

Мер Києва візьме участь у відкритті та виступить на Чиказькому форумі глобальних міст світу, відбудеться зустріч Віталія Кличка з мером Чикаго Рамом Емануелем, президентом енергетичної компанії Invenergy LLC Майклом Польскі, заступником Генерального Секретаря ООН з питань ВІЛ/СНІДу Мішелем Сідібе, представниками UNICEF та UNAIDS. Також Віталій Кличко візьме участь у зустрічі щодо боротьби зі СНІДом Fast-Track Cities: Ending The AIDS Epidemic у Нью-Йорку.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]