Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Про можливу участь у реалізації механізму надання державної підтримки у реалізації державних житлових програм

19
березня вівторок

16 березня 2017 року Верховною Радою України прийнято Закон України № 1954-VIII «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» щодо реалізації державних житлових програм», що дає змогу учасникам АТО та внутрішньо переміщеним особам та членам їх сімей отримати державну підтримку, яка полягає у сплаті державою до 50 відсотків вартості будівництва (придбання) доступного житла, та, відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік", на фінансування програми передбачено 30,0 млн.грн.

Постановою Кабінету Міністрів України від 20.09.2017 № 708 внесені відповідні зміни до Порядку забезпечення громадян доступним житлом, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 11.02.2009 № 140, і Порядку використання коштів передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.02.2012 № 193.

Наказом Мінрегіону України від 17.10.2017 № 272 встановлено, що одержувачами бюджетних коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» є Державна спеціалізована фінансова установа «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву (далі - Держмолодьжитло) та її регіональні управління/Іпотечний центр та затверджено Розподіл бюджетних коштів між адміністративно територіальними одиницями на 2017 рік, згідно якого асигнування вже надійшли на рахунки в територіальних органах ДКСУ.

Відповідно до Порядку забезпечення громадян доступним житлом, затвердженого постановою КМУ від 11 лютого 2009 року № 140, розгляд пропозицій щодо формування переліку об'єктів житлового будівництва, на добудову (будівництво) яких або придбання житла в яких можуть спрямовуватися кошти, здійснюється Міжвідомчою комісією, склад якої затверджено наказом Мінрегіону від 18.08.2017 року № 212.

На даний час розпочато роботу вищезазначеної Комісії з метою формування переліку житлових об'єктів на добудову (будівництво) яких або придбання житла в яких можуть спрямовуватися кошти державної підтримки.

Детальна інформація щодо реалізації Порядку забезпечення громадян доступним житлом висвітлюється на офіційному сайті Держмолодьжитла (http://www.molod-kredit.gov.ua/) та у кожному з регіональних управлінь/іпотечному центрі Держмолодьжитла.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]