Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Завдання «розумного» цифрового міста – змінювати на краще міські процеси – Геннадій Пліс

21 листопада 2017 року, 17:06

 

Завдання «розумного» цифрового міста – змінювати на краще міські процеси. Таку думку висловив у бліц-інтерв’ю виданню «Realist» перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

Як вважає перший заступник голови КМДА, запровадження концепції «розумного міста» свідчить про зниження рівня корупції та злочинності, підвищення довіри до влади в цілому, а також відкритість і прозорість процесів управління. І головне – це певний набір інструментів для взаємодії з містом, який не тільки допомагає жителям відчувати себе максимально комфортно, безпечно, але і впливати на ті рішення, які приймає міська влада.

«Те, що відбувається в містах, одразу ж відображається на всій країні. Адже міста – це і є країна. І чим більше правильних ініціатив і технологій почне функціонувати на міському рівні, тим якісніше будуть відбуватися всі національні процеси», – переконаний Геннадій Пліс.

Звичайно, каже він, виникають питання державного регулювання, діяльності Кабінету Міністрів України.

«Але все це працює у рамках досвіду, вже успішно отриманого на рівні міста. І багато з тих рішень, які були впроваджені в Києві, можуть бути масштабовані на рівень держави», – підсумував Геннадій Пліс.

Нагадаємо, у жовтні поточного року столиця здобула перемогу у номінації «Цифрове місто» рейтингу «Realist» Digital Vision.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]