Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

23 листопада кінотеатр «Київ» відсвяткує ювілей

22 листопада 2017 року, 15:53

23 листопада кінотеатр «Київ» відзначить 65 років із дня заснування. Про це повідомили у культурному центрі «Кінотеатр «Київ».

Кінотеатр був збудований у 1952 році архітекторами О. Тацієм, В. Чуприним, В. Онащенком та інженером В. Захарченком.

Із 2002 року, після того, як будівля кінотеатру вперше за 50 років була капітально відремонтована силами колективу, заклад отримав статус культурного центру. Варто зазначити, що під час реставрації було збережено первинний архітектурний вигляд будівлі.

Кінотеатр активно співпрацює з усіма Посольствами іноземних держав, акредитованими в Україні, і з моменту відкриття в ньому проведено понад 200 кінофестивалів.

Також уже багато років поспіль кінотеатр «Київ» є центром проведення КМКФ «Молодіcть». За ці роки культурний центр відвідали такі зірки світового кінематографа, як Фані Ардан, Софі Лорен, Жан Клод Ван Дам, Катрін Деньов, Ольга Куриленко, Арманд Ассанте, Софі Марсо, Крістофер Ламберт, Венсан Кассель, Мікеле Плачідо та інші.

Одна з найважливіших соціальних та художніх функцій, яку багато років поспіль реалізує кінотеатр, – це підтримка національного кінематографа. Так, цього року за підтримки Департаменту культури Київської міської державної адміністрації та Державного агентства України з питань кіно у прокат вийшли більше 10 картин українського виробництва, які з успіхом демонструвались у кінотеатрі.

Завдяки плідній праці протягом останніх 15 років культурний центр кінотеатр «Київ» був удостоєний різних нагород і відзнак.

Сьогодні «Київ» серед усіх кінотеатрів столиці вирізняється особливим репертуаром, який може задовольнити смаки найвибагливішого глядача.

Така успішна діяльність кінотеатру стали можлива завдяки наполегливій праці його колективу на чолі з директором.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]