Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Асоціація велосипедистів оновила порадник із рекомендаціями про облаштування велопарковок

22 листопада 2017 року, 17:46

Асоціація велосипедистів Києва оновила порадник із рекомендаціями про облаштування велопарковок. Про це повідомляють в Асоціації велосипедистів Києва.

Буклет, який містить поради з розміщення та форми велопарковок біля магазинів, закладів харчування та офісів, доступний за посиланням.

«Ми вдячні депутатам Київської міської ради за рішення, яке передбачає встановлення паркувальних велостійок біля закладів культури, освіти та охорони здоров’я, а також у парках і скверах. На жаль, у Києві станом на 2017 рік немає чітко виписаної процедури, погодження встановлення велопарковок у місті, але сподіваємось, що це питання буде вирішено після ухвалення в Київраді проекту велоконцепції», – заявили в Асоціації велосипедистів Києва.

У пораднику пропонуються оптимальні варіанти місця та форми гостьової велопарковки для клієнтів та співробітників офісу, а також універсальні рекомендації для всіх парковок. Буклет має наочні ілюстрації, креслення та приклади, щоб допомогти зорієнтуватися у виборі зручних та безпечних велосипедних стійок. У рекомендаціях наводиться чинна схема погодження в Києві та перелік виробників велопарковок в Україні.

Як повідомляють в Асоціації велосипедистів Києва, порадник витримав вже друге перевидання, яке підготувала Асоціація за підтримки Європейського Союзу та Представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні.

Нагадаємо, вчора Київська міська рада ухвалила рішення, яке передбачає встановлення паркувальних велостійок біля закладів культури, освіти та охорони здоров’я, а також у парках і скверах.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]