Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столична влада реанімує роботу КП «Київтеплоенерго»

23 травня 2016 року, 10:36

Столична влада має намір реанімувати роботу комунального підприємства «Київтеплоенерго», яке покликане стати повноцінним гравцем на столичному ринку теплоенергетики. Підприємство займатиметься утриманням теплових мереж та обладнання, забезпечуватиме постачання тепла та гарячої води киянам. Свої ключові завдання виконуватиме, в першу чергу, з курсом на модернізацію теплового господарства Києва та захист прав населення. Також міська влада планує розпочати процес демонополізації ринку. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Рішення про створення підприємства було прийнято ще у 2006 році, однак зараз міська влада провела всю необхідну підготовчу роботу для того, аби активувати його діяльність. Підприємство працюватиме разом із ПАТ «Київенерго» та ТОВ «Єврореконструкція», що дозволить порівняти діяльність приватних та муніципальних підприємств, які працюють в однакових умовах.

«Якби «Київтеплоенерго» запрацювало ще 10 років тому, зараз ми б мали потужне муніципальне підприємство, яке б вирішувало актуальні завдання у сфері енергопостачання, які, в першу чергу, базувалися на захисті прав споживачів комунальних послуг. Зараз ми плануємо його реанімувати, зважаючи на колосальну необхідність модернізації та оновлення теплового господарства столиці», – заявив заступник голови КМДА.

За його словами, завдяки розвитку підприємства міська влада прагне досягти балансу взаємовідносин на міському ринку теплопостачання та розпочати процес демонополізації.

«Першочерговою задачею для «Київтеплоенерго» стане обслуговування теплових мереж та теплового обладнання. Обсяги та зони обслуговування підприємства будуть визначатися рішеннями сесії Київської міської ради. Штат формуватиметься, виходячи з цих завдань. Плануємо, що бюджетні кошти будуть спрямовані лише на закупівлю необхідного обладнання, для формування аварійної та технічної служби. Надалі «Київтеплоенерго» вийде на самоокупність», – поінформував він.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]