Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві формується попит на нові проекти офісної нерухомості

27 листопада 2017 року, 17:05

У столиці формується попит на нові проекти офісної нерухомості. Про це заявив генеральний директор КП «Київське інвестиційне агентство» Олег Містюк під час Міжнародного форуму EE Real Estate Forum 2017.

«Якщо півтора-два роки тому бізнес-центри стояли напівпорожніми, то тепер ми бачимо, що вони практично заповненні. Орендні ставки лишаються низькими, але сам факт того, що в Києві може виявитися дефіцит офісної нерухомості підтверджує те, що економіка відновлюється, а бізнес розширюється. Формується додатковий попит на нові проекти, і це сигнал для девелоперів», – зазначив Олег Містюк.

За його словами, у середньому в місті частка вакантних офісів зменшилась, а обсяг угод на ринку з початку року збільшився на 30%, якщо порівнювати з 2014-2015 роками. Обсяг чистого поглинання офісів у 3-му кварталі склав 48 тис. кв. м, що майже вдвічі вище показника аналогічного періоду 2016 року.

Також Олег Містюк зазначив, що сектор офісної нерухомості, рекреація, охорона здоров᾽я та освіта в Києві стануть ключовими секторами припливу інвестицій у 2018 році – як з боку локальних, так і іноземних інвесторів.

«Якщо у 2016 році інтерес до українських активів проявляли інвестори, які зацікавлені у високій спекулятивній прибутковості, то цього року з’являються секторальні, інституціональні інвестори, які мають наміри розширити бізнес в Україні», – резюмував Олег Містюк.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]