Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Департамент транспортної інфраструктури розриває договори з трьома перевізниками

28 листопада 2017 року, 15:24

Департамент транспортної інфраструктури спільно з Державною службою України з безпеки на транспорті та Патрульною поліцією м. Києва завершили позапланові перевірки приватних перевізників, що працюють у режимі маршрутного таксі. Про це повідомляють у Департаменті транспортної інфраструктури.

За два тижні перевірено 20 автомобільних перевізників.

«Двотижнева перевірка столичних маршруток дала підстави для розірвання договорів із трьома перевізниками. Ми маємо намір, впроваджуючи практику європейських країн, перевести маршрутні таксі в Києві на допоміжний транспорт, що не підмінятиме, а доповнюватиме громадський транспорт. Комфортний та сучасний рухомий склад великої місткості має прийти на заміну автобусів малої місткості», – сказав директор Департаменту транспортної інфраструктури Сергій Симонов.

Укртрансбезпека виявила 53 порушення, на них складено акти на загальну суму штрафів 85 тис. 600 грн.

Нацполіцією складено 39 протоколів на загальну суму штрафів 16 тис. 150 грн. На перевізників накладено штрафи за випуск на лінію транспортних засобів, технічний стан яких не відповідає встановленим нормам, за недовипуск планової кількості рухомого складу на лінію та порушення встановлених інтервалів руху.

«Ми вдячні Укртрансбезпеці та Нацполіції за співпрацю. Вважаю, що такі спільні перевірки повинні проходити систематично. Це стимулюватиме перевізників якісніше надавати послуги: слідкувати за станом рухомого складу, кваліфікацією та поведінкою водіїв. Ми й надалі перевірятимемо перевізників, адже для нашої команди і для мене особисто безпека пасажирів – у пріоритеті», – додав Сергій Симонов.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]