Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У «Київській фортеці» відкриється виставка «More than Ukraine»

29 листопада 2017 року, 15:16

30 листопада у виставковій залі музею «Київська фортеця» за підтримки Київської міської державної адміністрації та Музею історії Києва відбудеться урочисте відкриття експозиційного проекту «More than Ukraine» («Більше, ніж Україна»).

На виставці представлять 26 робіт 26 художників. Роботи виповнені в одному форматі (1х1 м).

Два різних покоління – одним було 26, коли Україна здобула незалежність, інші в цьому віці стали свідками нового поштовху на шляху від атавізмів минулого до самоідентифікації. Кожен із них створив роботу, щоб закликати глядача розширити рамки сприйняття національного мистецтва, не перетинаючи межу космополітизму.

Ідея проекту закликає позбутися усталених архаїзмів у візуальному мистецтві, не втративши національної ідентичності, його ж метою є популяризація українського мистецтва за межами України.

Після показу робіт у Києві вони будуть представлені в Чикаго (США).

Художники, що беруть участь у проекті: один із учасників творчого дуету українських графіків «Interesni Kazki» – Ваон, Андрій Блудов, Микола Журавель, Леонід Бернат, Владислав Шерешевський, Оксана Левченя-Константіновська, Ілля Чичкан, Маша Шубіна, Богдан Перевертун, Франсуаза Оз, Наталія Корф-Іванюк, Олексій Іванюк, Петро Сметана, Олександр Гребенюк, Олександр Брітцев, Сергій Радкевич, Богдан Буренко, Діма Фатум, Олексій Кондаков, Анастасія Білоус, Кено Кікіт, Роман Громов, Діма Ерліх, Анастасія Авула, Катерина Кізіма, Оля Рондяк, Алекс Максімов.

Виставка триватиме з 30 листопада до 10 грудня в музеї «Київська фортеця» за адресою: вул. Госпітальна 24-А. Вхід вільний щодня з 10:00 до 18:00.

Урочисте відкриття відбудеться 30 листопада о 19:00 за участю представників дипломатичного корпусу, а також громадських і благодійних організацій, представників КМДА.

Куратори проекту: Дана Перевальська, Альона Лєбєдєва, Гео Лерос.

Реєстрація представників ЗМІ за тел.: (095)-651-98-77, Дана.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]