Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці відбудеться конференція: «Незалежне життя дітей та молоді з інвалідністю: реабілітація на рівні громади»

06 грудня 2017 року, 17:15

7 грудня о 10:00 у столичному бізнес-центрі «Інком» стартує науково-практична конференція з теми: «Незалежне життя дітей та молоді з інвалідністю: реабілітація на рівні громади».

Захід організовано з метою обміну кращими науково обґрунтованими практиками у сфері надання соціально-педагогічних, психологічних, реабілітаційних послуг дітям, молоді з інвалідністю та членам їхніх сімей.

До участі у конференції запрошені спеціалісти центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді столиці, служб у справах дітей та сім’ї, центрів соціально-психологічної реабілітації, Департаменту охорони здоров’я, Департаменту освіти і науки, молоді та спорту, Департаменту соціальної політики, представники громадських організацій, що надають послуги особам із інвалідністю, науковці.

У відкритті конференції візьмуть участь: начальник Служби у справах дітей та сім’ї Валерій Танцюра, заступник директора Департаменту соціальної політики КМДА Людмила Черкашина, директор Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ярослава Колобова.

Під час пленарного засідання відбудуться виступи:

  • М. Онуфрік, керівника Національного офісу з реформи деінституціалізації: «Деінституціалізація як активізація розвитку послуг для дітей з інвалідністю»;
  • О. Скрипко, національного координатора програми «Батьки за раннє втручання в Україні»: «Раннє втручання як запорука успішного майбуття»;
  • Л. Миськів, доктора юридичних наук, засновник ГО «Право на щастя»: «Просвітницька робота у формуванні інклюзивного суспільства»;
  • Л. Остролуцької, методиста КМЦСССДМ, аспірантки Інституту людини Київського університету ім. Б. Грінченка: «Перспективи розвитку послуг на рівні громади в м. Києві для сімей, в яких виховуються діти та молодь з інвалідністю»,
  • Н. Чернухи, доктора педагогічних наук: «Соціально-педагогічна діяльність в Україні щодо захисту прав дітей з інвалідністю».

Під час конференції презентують технології соціально-психологічної підтримки сімей, що виховують дітей та молодь із інвалідністю, обговорять перспективи формування інклюзивного суспільства в Україні з урахуванням міжнародного досвіду, представлять концептуальні підходи і технологій забезпечення незалежного життя людини з інвалідністю.

Також у ході дискусій учасники торкатимуться питань підготовки спеціалістів до роботи з дітьми, молоддю з інвалідністю, технологій формування особистої відповідальності та навичок самостійного життя у дітей і молоді з інвалідністю, психологічної реабілітації, сексуального виховання підлітків та молоді, інклюзивного працевлаштування та зайнятості такої молоді.

Окрім того, під час конференції відбудеться презентація громадських, студентських проектів для людей із інвалідністю. А 8 грудня з 14:30 до 16:00 триватиме круглий стіл із теми: «Незалежне життя і реабілітація на рівні громади: зони відповідальності учасників процесу»; о 16:00 відбудеться вистава народного театру «Паростки» (за участю молоді з інвалідністю).

Організатор заходу: Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за сприяння Служби у справах дітей та сім’ї КМДА.

Місце проведення: вул. Смоленська, 31/33, бізнес-центр «Інком».

Акредитація представників ЗМІ за тел.: 456-77-81; (097) 528-96-09; (063) 349-55-69, Шабатіна Анна.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]