Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Спасибко: «Архітектори схвалили архітектурно-планувальну частину проекту будівництва другої черги Національного музею «Меморіал жертв Голодомору»

13 грудня 2017 року, 18:31

13 грудня у Департаменті архітектури та містобудування на засіданні секції містобудування та архітектури архітектурно-містобудівної ради була представлена архітектурно-планувальна частина проекту будівництва другої черги Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» на вулиці Лаврській, 3 у Печерському районі міста Києва. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

«Ми розуміємо надважливість цього проекту національного значення, оскільки місія Меморіалу – говорити про безцінність людського життя та застерегти від повторення подібних масових злочинів. Як відомо, Кабмін схвалив представлений Міністерством культури ескізний проект «Реконструкція 1-ї черги Меморіального комплексу пам'яті жертв Голодоморів із будівництвом 2-ї черги Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» на вулиці Лаврській, 3 у Києві», – сказав заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

За його словами, проектна тривалість будівельних робіт становить два роки. У державному бюджеті на наступний рік вже закладено 100 млн грн для виконання першого етапу робіт.

Заступник голови КМДА зазначив, що споруда Музею повинна максимально вписуватися в ландшафт київських гір, оскільки запроектована на території, що віднесена до буферної зони об’єкту ЮНЕСКО. 

Музей буде побудований за всіма сучасними канонами. Планується, що він знаходитиметься у підземній частині меморіального знаку «Свіча Пам’яті», куди відвідувачі зможуть потрапити сходами. Загалом будівля музею буде складатися з двох частин: музей Голодомору та виставковий центр. Комплекс буде надавати максимально повну інформацію про цю трагічну сторінку історії нашої держави.

Також на засіданні розглянули архітектурно-планувальну частини проекту будівництва мостового пішохідно-велосипедного переходу між парками «Хрещатий» та «Володимирська гірка».

«Будівництво пішохідно-велосипедного переходу, який з'єднає Хрещатий парк та Володимирську гірку, хочуть розпочати вже в наступному році. Зводити міст будуть за кошти міського бюджету. Архітектурно-планувальною частиною проекту будівництва мосту передбачені пішохідні та велосипедні доріжки, оглядові майданчики, освітлення, відеоспостереження. Окрім цього, розглядається можливість встановлення сонячних батарей, енергія від яких повністю забезпечуватиме потреби мосту в опаленні та освітленні. Планується, що термін експлуатації об'єкта буде не менше 100 років», – розповів заступник голови КМДА.

 «У результаті обговорення члени архітектурно-містобудівної ради схвалили та підтримали представлені проекти. Проекти амбітні, потребують значних коштів, суттєвої підготовчої роботи та масштабного будівництва. Проте вони того варті, оскільки є знаковими для столиці та стануть справжніми візитними картками міста на десятиріччя», – додав Олександр Спасибко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]