Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

21 грудня у Музеї української діаспори відбудеться презентація виставки «Дарую Києву. Серж Лифар»

15 грудня 2017 року, 10:53

21 грудня 2017 року о 15:00 у Музеї української діаспори відбудеться презентація виставки «Дарую Києву. Серж Лифар», на якій будуть представлені експонати з приватної колекції митця.

Згідно з волею Сержа Лифаря, значна частина колекції його бібліотеки (817 одиниць) була передана до Києва зі Швейцарії майже двадцять років тому і зберігається в Публічній бібліотеці ім. Лесі Українки м. Києва.

Завдяки спільним зусиллям Міністерства культури України, Міністерства закордонних справ України (в тому числі Посольства України в Швейцарській Конфедерації), Департаменту культури Київської міської державної адміністрації та відповідно до заповіту вдови митця графині Інги-Лізи Ахлєфєльд-Лаурвіг, місто отримало ще близько 1 700 різних книг, аркушів та зошитів із особистого архіву Сержа Лифаря (14 скринь). Одним із найцікавіших експонатів є рідкісна книга «Чигиринський Кобзар і Гайдамаки», що видана в 1844 році в Петербурзі, – друге прижиттєве видання творів Тараса Шевченка. Ще однією окрасою колекції є паризькі видання праць самого Сержа Лифаря, авторський примірник автобіографічної книги Сержа Лифаря «Страдные годы» у трьох томах, а також два авторські макети книг «Дягилев» і «С Дягилевым».

 

Місце проведення: Музей української діаспори (вул. Московська, 40-Б).

Акредитація ЗМІ триває за телефоном: +38 (095) 903-62-86 (Анна), або на електронну адресу: [email protected].

Телефон для довідок: +38 (044) 280-64-18.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]