Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Я вдячний Віталію Кличку та команді, з якою працював, і буду радий підтримувати добрі стосунки і надалі», – Геннадій Пліс

19 грудня 2017 року, 16:05

Першого заступника голови КМДА Геннадія Пліса звільнено з посади у порядку переведення до Секретаріату Кабміну. Київський міський голова Віталій Кличко підписав відповідне розпорядження. Звільнення відбулося після відпустки, у якій перебував посадовець із 5 грудня.

«Я вдячний команді Віталія Кличка, з якою працював, і буду радий підтримувати з нею і надалі професійні та особисті стосунки», – наголосив Геннадій Пліс.

Він каже, що за два роки, які працював на посаді першого заступника голови КМДА, безумовно, отримав значний досвід.

«Я знаю, що Стратегія розвитку Києва та інші важливі документи, які були розроблені та прийняті за каденції мера та за моєї безпосередньої участі, справді сприятимуть розбудові міста. Так, незважаючи на конфлікт на Сході, який впливає на економіку країни і міста, Київ не взяв жодної кредитної копійки, і навіть навпаки – ми більш ніж удвічі зменшили накопичені за попередні 15 мирних років боргові зобов’язання. Ми завершили будівництво каналізаційного колектору, який будувався 25 років, і поновили будівництво Подільсько-Воскресенського мосту, який до цього будувався майже 40 років. Тобто зробили ту чорнову роботу, яка ззовні непомітна, однак створює надійну основу для майбутнього розвитку. Крім того, рекордними темпами ремонтували та будували дороги, дитячі садочки та школи», – зазначив Геннадій Пліс.

Він впевнений, що на належному рівні вдалося захистити інтереси Києва і в державному бюджеті 2018 року.

«Так, продовжено дію митного експерименту, 50% коштів від перевищення плану надходжень за яким будуть спрямовані на ремонт доріг. Крім того, на наступний рік уперше передбачено будівництво двох нових станцій метро на Виноградар, модернізацію вуличного освітлення та фінансування з дорожнього фонду. І головне – в Держбюджеті-2018 врегульовано питання боргових зобов’язань щодо середньострокових позик 2009-2011 років, що вкупі з досягнутими попередніми домовленостями щодо реструктуризації нашого зовнішнього боргу дозволять вивести Київ на максимально можливий у наявних умовах рейтинг. Останній, до слова, за два роки і так виріс із рівня переддефолтного до позитивного. І він, на жаль, не може перевищувати рейтинг країни. Тож я впевнений, що столиця, маючи зазначену базу, збереже та нарощуватиме набраний темп, і радий, що мав нагоду працювати над цим», – підкреслив Геннадій Пліс.

Нагадаємо, Геннадій Пліс був призначений на посаду першого заступника голови Київської міської державної адміністрації два роки тому.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]