Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У 2015 році у столиці встановлено 35 теплопунктів із системами погодного регулювання

16 лютого 2016 року, 13:10

Минулого року у столиці було проведено розробку проектів, ремонт та установку 103 індивідуальних теплових пунктів (ІТП) на загальну суму 15,4 млн грн. Із них уже встановлено 35 ІТП, проведено капітальний ремонт трьох та завершено розробку проектної документації ще на 65 об’єктах. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

«Індивідуальні теплові пункти – це важливий крок після встановлення лічильника, оскільки саме оснащення будинків теплопунктами дає реальну можливість економити. Ремонт або встановлення такого обладнання дає змогу налагодити оптимальний режим подачі тепла, забезпечує регулювання температури залежно від погодних умов», – сказав Петро Пантелеєв.

За словами заступника голови КМДА, для того, щоб перейти до масштабного встановлення ІТП у Києві, коштів міського бюджету не вистачить, оскільки вартість встановлення одного пункту стартує від 200 тисяч гривень. Саме тому Київ шукає додаткові можливості виконання цієї програми.

«Облаштування всього житлового фонду столиці теплопунктами – це завдання, яке можливо виконати лише у рамках програми, яка матиме кілька джерел фінансування. Наприклад, державного бюджету, залучених інвестиційних та кредитних коштів, частки з боку співвласників житла, які у подальшому отримуватимуть реальну економію від роботи обладнання», – підсумував Петро Пантелеєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]