Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ганна Старостенко: «Київ готується до відзначення 150-річного ювілею видатного українця Михайла Грушевського»

10 лютого 2016 року, 15:01

Столиця розпочала підготовку до відзначення 150-річчя з дня народження Михайла Грушевського. Зокрема, до кінця вересня поточного року міська влада планує завершити реставраційні роботи в Історико-меморіальному музеї видатного українця. Для цього з київського бюджету планується виділити 1,7 млн грн. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час візиту до музею.

«Десять років тому в музеї було проведено капітальний ремонт, втім неякісна робота призвела до руйнації конструкцій теплового пункту. Щоб зберегти будівлю та убезпечити працівників і відвідувачів музею, ми проведемо реставрацію об’єкту», – пояснила вона.

За словами Ганни Старостенко, на сьогодні вже завершено проектно-вишукувальні роботи на загальну суму у 220 тис. грн, а за сприятливих погодних умов розпочнуться і реставраційні: «Плануємо до 150-річчя з дня народження видатного українця – 29 вересня – завершити всі роботи. І музей зможе прийняти велику кількість гостей та провести низку заходів із нагоди річниці».

Нагадаємо, що експозицію музею Михайла Грушевського в меморіальному будинку на вулиці Паньківській, 9, було відкрито у 2006 році, через 14 років після заснування самого музею. Це єдина будівля, яка вціліла до наших днів від київської садиби Грушевських. Колекція музею, що починалася з кількох експонатів, сьогодні нараховує понад сім тисяч предметів, з них чотири тисячі представлено в експозиції. Це меблі, побутові речі, особисті документи, рукописи, найповніше в Україні зібрання творів М. Грушевського та видань за його редакцією.

Більше фото події у галереї

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]