Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада планує збільшити фінансування шкільного харчування – Ганна Старостенко

09 лютого 2016 року, 15:38

Київська міська влада шукає додаткові кошти, щоб збільшити вартість безкоштовного харчування для учнів початкових класів та школярів 5-11 класів пільгових категорій. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Ми працюємо над тим, щоб підвищити якість харчування у навчальних закладах, що залежить у першу чергу від його вартості. На сьогодні нам вже вдалося віднайти додатково 35 млн грн, щоб збільшити ціну однієї порції з 8,2 грн до 10,8 грн. Маємо надію, що вже найближчим часом відбудеться коригування бюджету і фінансування буде збільшено», – сказала вона.

Водночас Ганна Старостенко зазначила, що для повноцінного харчування дитини цієї суми недостатньо: «За нашими підрахунками ціна одного обіду має становити в середньому 12 грн. Для цього місту необхідно знайти додаткових майже 20 млн грн».

Заступник голови КМДА також нагадала, що цього року місто забезпечило безкоштовним харчуванням усіх учнів 1-4 класів та учнів пільгових категорій 5-11 класів. Відповідне розпорядження КМДА № 59 видано 5 лютого.

Згідно з документом, безкоштовним харчуванням у Києві у 2016 році будуть забезпечені учні 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів, а також школярі 5-11 класів із числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах, дітей-інвалідів та учнів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям». Крім того, безкоштовне харчування надається учням 5-11 класів із числа дітей із сімей учасників антитерористичної операції та дітей із сімей загиблих учасників антитерористичної операції.

У розпорядженні також наголошується на необхідності здійснення систематичного контролю за станом організації харчування дітей у дошкільних та учнів у загальноосвітніх навчальних закладах.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]